Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Persinov list i limun za mrsavljenje

Persinov list i limun za mrsavljenje

 • Peršun i limun ! za mršavljenje, kao lek za holesterol i lice
 • Peršun i mršavljenje
 • Odličan napitak za mršavljenje od limuna, peršina i vode
 • Peršun i limun ! za mršavljenje, kao lek za holesterol i lice

  Nalazi se u sastavu začinskih smeša. Lišće peršuna bi trebalo koristiti sveže u salatama, omletima i supama. Daje prijatnu aromu koja utiče na apetit, istovremeno obezbeđuje znatne količine vitamina C koji se, na žalost znatno razgrađuje ako se peršun kuva u jelu. Međutim, ako supe i jela začinite na završetku kuvanja peršunom, vitamin C će se sačuvati u većoj meri.

  Takođe peršun nije dobro konzervisati ili sušiti već se čuva zamrzavanjem. Peršun blago otvara apetit rekovalescentima. Peršunov plod i etarsko ulje su jako diuretično sredstvo. Kod povišenih temperatura peršun podstiče znojenje. Pomaže organizmu da se oslobodi otrovnih materija, pa se preporučuje kod bolesti jetre, ekcema, celulita i reume.

  Pomaže pri lošem varenju, kod smetnji disajnih organa, pri lečenju kožnih bolesti. Sveži sok od peršuna, kao i čaj od listova, ublažava neugodan osećaj kod upale očiju i konjuktivitisa.

  Mogu se stavljati i obloge od peršuna u slučaju uboda insekata. Preporučije se upotreba svežeg peršuna dijabetičarima. Da bi se povećala snaga i izoštrio refleks, gladijatori starog Rima su jeli peršun neposredno pred borbu. Visok sadržaj gvožđa je dobar protiv anemije.

  Upotrebom peršuna čistite krv i snižavate holesterol. Čaj od peršuna je dobar protiv bakterija, pa ako imate zadah, probajte ga. Neke popularne dijete za mršavljenje predviđaju i ispijanje čaja od peršunovog lišća bar jednom dnevno, ostavljajući osobi koja je drži da nagađa koliko zaista peršun doprinosi gubitku kilograma. Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna. U četvrtak sam imala 72 kg, a dva dana posle pet kilograma manje. Ne radi se o kilogramima sala, nego o nagomilanoj tečnosti koja ja napustila moje telo. Osećam se super lagano, rekla je Ramiza. U ključalu vodu oko litar dodajte 5 velikih kašika iseckanog peršuna.

  Tečnost pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procediti ili piti zajedno sa iseckanim peršunom. Svi savetuju uvin čaj kod ovih tegoba. Od uvinog čaja sam osetila poboljšanje, ali tečnost je ostajala u telu. Odlučila sam uvin čaj da zamenim sa peršunovim, i tako došla do svojih rezultata.

  Sada sama sušim peršun koji nameravam da koristim ubuduće", rekla je Ramiza.

  Peršun i mršavljenje

  Izlučivanje tečnosti iz organizma je veoma važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne tvari. Za peršun je naučno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidant.

  Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smete preterivati s ovim čajem.

  Odličan napitak za mršavljenje od limuna, peršina i vode

  Mladi glumac 8 8.