Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Linolna kiselina za mrsavljenje

Linolna kiselina za mrsavljenje

Kao što sam spomenuo ranije, CLA je sastavni dio crvenog mesa i pokazao se djelotvornim u borbi protiv raka. CLA je također jedan od dodataka koji upotrebljavaju bodybuilderi kako bi odveli glukozu u mišićne stanice i pokrenuli anaboličke reakcije. Dijetičari mogu upotrebljavati isti ovaj mehanizam sagorijevanja šećera kako bi osigurali da se serum glukoze ne pretvori u tjelesnu masnoću. CLA je također kemijski povezana s linolenskom kiselinom, ali čini se da ima suprotne učinke u određenim bitnim područjima.

Primjerice, linolenska kiselina stimulira formaciju masnoća, generalno poznato kao lipogeneza u adipoznom masnom tkivu, dok istraživanja pokazuju da CLA usporava formiranje masnoća. Još jedna razlika leži u formiranju tumora; linolenska kiselina sklona je poticanju rasta tumora, dok istraživanja pokazuju da je CLA sjajan inhibitor odnosno usporivač razvoja tumora.

Konačno, još jedna velika razlika je u tome što linolenska kiselina čini kolesterol više osjetljivim na oksidaciju, dok CLA čini kolesterol mnogo stabilnijim. Budući da masne kiseline imaju jako velik utjecaj u našoj psihologiji, višak linolenske kiseline u kombinaciji s deficijencijom CLA može imati daleko veće posljedice za naše zdravlje i dugotrajnost života.

Nedavno je CLA postala dostupna u koncentriranoj dijetalnoj suplementarnoj formi. Postoje mnoge tvrdnje vezane uz ovaj suplement, uključujući i onu o sagorijevanju masnoća, izgradnji mišića i borbi protiv raka.

Iako su studije pokazale obećavajuće rezultate tokom nekoliko prošlih desetljeća, prvenstveno su rađene na manjim životinjama, iako je bilo i nekih istraživanja na ljudima. Međutim, još uvijek nije dovoljno jasno hoće li se blagotvorni učinci CLA očitovati na ljudima jednako dobro kao i na životinjama. Istraživanja su različitih i oprečnih mišljenja. U vrlo zanimljivom i uzbudljivom istraživanju, grupa švedskih znanstvenika je u prosincu Pretili  ispitanici s povećanom tjelesnom težinom iskusili su gubitak masnih naslaga za vrijeme uzimanja 3.

Štoviše, nitko od ispitanika nije izgubio tjelesnu težinu, iako su se mnogi žalili na mučninu i nisu mogli podnijeti uzimanje 12 kapsula dnevno. Samo je 47 od 60 sudionika završilo ispitivanje. U još jednom placebo-kontroliranom ispitivanju, objavljenom u prosincu Prema riječima glavnog menadžera projekta, prosječno smanjenje od 3kg tjelesnih masnoća izmjereno je u grupi ispitanika koji su uzimali CLA, za razliku od grupe koja je dobivala placebo suplement i nije ostvarila nikakve rezultate.

Studija je otkrila da je otprilike 3. Ono što čini je da sprečava pretvorbu malih stanica u velike masne stanice. Parizino istraživanje nije zabilježilo gubitak težine na grupi od 71 osobe s prekomjernom tjelesnom težinom, ali ono što je zapazio bilo je vrlo zanimljivo i povezano s ostalim studijama. Primijetio je da su osobe nakon prestanka uzimanja CLA puno lakše dobivale na mišićnoj masni, a manje na masnim naslagama.

U odvojenom istraživanju provedenom od strane Sveučilišta u Indijani, otkriveno je da CLA kod dvije trećine pacijenata s dijabetesom poboljšava razine inzulina, postupno snižava glukozu u krvi i smanjuje koncentraciju triglicerida. U još jednom velikom ispitivanju, istraživači iz Norveške ispitivali su grupu zdravih, ali pretilih muškaraca i žena kojima je dano 1. Sve su grupe pokazale značajno smanjenje tjelesnih masnoća, a povećanje čiste mišićne mase, no ovaj učinak bio je najprimjetniji kod posljednje dvije grupe.

Također je zapaženo smanjenje masnoća u krvi i kolesterola kod svih grupa. Nakon toga, švedski su istraživači proučavali 25 gojaznih muškaraca u dobi godine kroz četiri tjedna. Oni koji su konzumirali 4. U još jednoj studiji s placebom, ispitanici su sudjelovali u vježbačkom programu u kojem su dobivali mg CLA ili placeba tri puta dnevno kroz 12 tjedana.

U usporedbi s placebom, CLA se pokazao učinkovitim u smanjenju postotka tjelesnih masnoća, ali nije značajno utjecao na smanjenje tjelesne težine. Također, u sličnoj studiji s placebom, pretilim muškarcima je dano 4.

Prijatelji, danas će naša tema biti sportska prehrana CLA - ne baš popularna, ali nevjerovatno funkcionalna! Poznato je da u savremenom svijetu sportisti, težeći najvišim ciljevima, pribjegavaju upotrebi velikog broja najrazličitijih dodataka. Budimo iskreni: nisu svi oni prirodni, zbog čega mnogi počinju tražiti upravo prirodne sastojke koji mogu stimulirati rast mišića linolna kiselina za mrsavljenje sagorijevati masnoću. S tim u vezi, želio bih razgovarati o jednom od najkorisnijih i najdinamičnije proučenih predstavnika porodice masne kiseline pod nazivom CLA. Možda ste već čuli za njegova čudesna svojstva, ali i dalje ne škodi saznati više o tako popularnom i efikasnom dodatku. Jeste li spremni popuniti svoje kognitivne rezerve?

Ispitanici suplementirani s CLA pokazali su značajno smanjenje u području struka, ali opet nisu pokazali neki značajan gubitak na tjelesnoj težini. Skip to the end of the images gallery. Skip to the beginning of the images gallery.

Dodatak ishrani na bazi linolne kiseline za mršavljenje, 90 kapsula. Šifra Raspoloživost za isporuku: radna dana. Prvi ocenite ovaj proizvod. Podeli Email Podeli. Prijavi se i proveri cenu za registrovane kupce. Registrovani korisnici.

Pravilnom i redovnom uporabom možete brzo, normalizirati probavni trakt, osigurati siguran i brz gubitak težine cijelog tijela. Hrana koja ulazi u tijelo s prisutnošću masti možda se neće u potpunosti preraditi u energiju, već se odlaga kao mast na problematična područja.