Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Limun i kisela voda za mrsavljenje iskustva

Limun i kisela voda za mrsavljenje iskustva

U sebi sadrži sve potrebne sastojke za razbijanje masti, što je samo jedan od razloga zašto bi što pre trebalo da počnete sa ovom dijetom. Kako smršati sa limunom? Postoji više načina, glavni sastojak je sok od limuna koji se pije na sledeći način. Svako jutro na prazan stomak, pre doručka popijte čašu vode u kojoj ste iscedili određenu količinu limuna. Prvi dan popijte jednu čašu vode sa isceđenim jednim limunom, drugi dan popijte sok od dva limuna koji ste pomešali sa dve čaše vode, treći dan popijte sok od tri limuna koji ste pomešali sa tri čaše vode. Povećavajte količinu sve do 14 dana, odnosno do dana kada prmetite prve rezultate.

Naravno, u trenutku kada vaga pokaže zadovoljavajući broj, tada sa dijetom možete prekinuti. Ono što je vrlo važno, svako jutro, nakon ispijanja limunade, popijte i jednu čašu vode kako biste isprali usta od limunske kiseline. Da li limun dijeta za 14 dana skida 10 kilograma? Iskustva su pokazala da se u proseku gubi od 8 do 10 kilograma, krajnji rezultat zavisi od metabolizma osobe koja ovu dijetu sprovodi.

Ova dijeta je bezbedna i ono što je bitno naglasiti, mogu je primenjivati zdrave osobe, tj one koje nemaju nikakvih problema sa želucem. Ukoliko imate problema sa želucem, ova dijeta nije za vas jer velika količina limuna koju unosite može da vam stvori dodatne tegobe. Vi birate koliko dugo ćete ovu dijetu držati, da li će vam više prijati limun dijeta — 3 dana, limun dijeta 7 dana ili limun dijeta 14 dana, izbor zavisi isključivo od vas! Isto, bitno je naglasiti sledeće, niko ne očekuje da kada dođete do broja 14 14 limonova da tu količinu napitka popijete odjednom.

Napitak možete polako piti sat vremena a nakon toga nastaviti sa daljim aktivnostima doručak i slično. Pored toga što pozitivno utiče na mršavljenje, bitno je istaći kako je još ova dijeta korisna za vaš organizam.

Limun dijeta je odlična za uklanjanje mnogih tegoba, poput zatvora, reume, visokog pritiska. Često ćete čuti da se sok od limuna koristi i kao prirodni lek za izbacivanje kamena u bubregu kao i da isto tako smanjuje rizik od srčanog udara.

Da li ste se susreli sa sličnom dijetom? Pored toga što skida kilograme, ista još i sjajno utiče na vaše celokupno zdravlje?

Limun dijeta je jedan od najstarijih detoks režima, koji je popularnost stekao kada se pročulo da je drži popularna američka pevačica Bijonse. Ovde pročitajte koje su prednosti, mane i potencijalne opasnosti koje donosi dijeta sa limunom. Dijeta za mršavljenje sa limunom je jedna od najstarijih detoks limun i kisela voda za mrsavljenje iskustva, i u roku od dve nedelje treba da dovede do gubljenja do 14 kilograma. Limun i topla voda u kombinaciji prema rečima mnogih ne dovode samo do mršavljenja, već i gubitka celulita i poboljšanja opšteg stanja organizma. Detoksikaciju limunom sprovode brojne poznate ličnosti — kažu da Naomi Kembel tri puta godišnje sprovodi detoks dijetu sa limunom kako bi održavala liniju, a sem nje i Bijonse, limun i topla voda pomogli su Džaredu Letu da povrati staru kilažu posle gojenja za potrebe filma. Dijeta sa limunom drži se dve nedelje, tj 14 dana; svakog dana u odgovarajućoj količini tople vode razmutite propisanu količinu limuna — na jednu čašu ide isceđen sok jednog limuna. Tokom dijete, pijte ovu kombinaciju sat vremena pre svakog obroka, ali pijte ovakvu limunadu i tokom celog dana.

Ovo može samo limun dijeta! Naravno, ovo nije sve, nastavite sa čitanjem i saznajte kakvu ulogu med i peršun imaju u mršavljenju kao i kakve ćete rezultate postići ukoliko ujutru pijete toplu limunadu. Mnoge svetske zvezde ističu da im je dijeta sa toplom vodom medom i limunom pomogla da skinu velike količine kilograma.

Prvo je bitno istaći pozitivne efekte svakog sastojka ponaosob. Topla voda utiče na ubrzavanje metabolizma i poboljšava varenje, med je bogat fruktozom i redovnim uzimanjem smanjuje vašu potrebu za slatkišima, dok limun čisti organizam, izbacuje toksine i podstiče lučenje želudačnih sokova.

Zagrejte vodu ali ne do ključanja, u vodu iscedite jedan limun a zatim dodajte dve kašičice meda. Napitak se pije ujutru, sat vremena pre jela. Možete ga piti i uveče, samo je bitno da se pridržavate vremena, uvek se pije sat vremena pre jela. Naravno, kako biste što pre postigli zadovoljavajuće rezultate, korisno bi bilo da uvedete i neke zdrave navike, jutro počnite sa muslijem ili voćnim smutijem, za ručak pojedite zdravu čorbu a za večeru npr morske plodove sa salatom. Za limun i peršun često kažu da su dobitna kombinacija kada je mršavljenje u pitanju.

Oni koji su probali dijetu sa ovim sastojcima tvrde da je najmoćnije sredstvo za mršavljenje. S obzirom na to da ova dijeta traje svega pet dana, ista se smatra kao odlično sredstvo za brzo mršavljenje pred bitne događaje, kada želite da izgledate najbolje moguće.

Kao i kod drugih varijanti, i ovde je u pitanju napitak za koji su vam potrebni sledeći sastojci: 60 gr svežeg peršuna. Naseckajte sitno peršun ili ga izmrvite u blenderu, bitno je da za ovaj recept koristite svež peršun.

Tako iseckan, iscedite ga od viška vode, dodajte u posudu u koju ste pripremili vodu i limun i opet sve izblendajte i promešajte. Ono što je najfascinantnije kod ove dijete je to što se gubi pola kilograma dnevno!

Zar ovo nije najbolja dijeta za koju ste čuli? Ono što je bitno — ovaj moćni napitak se pije pet dana ujutru, na prazan stomak a nakon toga se pravi pauza od 10 dana. Na ovaj način ćete izbaciti sve toksine iz tela a isto tako regulisati probavu i rešiti se nadutosti. Kao i kod drugih dijeta, i ovde je bitno da izmenite ishranu i pokušate da se zadravije hranite nego inače. Još jedna varijacija ove dijete je tzv.

Prinicip je isti kao sa dijetom od limuna o kojoj je bilo reči u prethodnim redovima, jedina razlika je ta što u ovom slučaju sok od limuna mešate sa toplom vodom.

Pored toga što odlično utiče na metabolizam, ovaj napitak je savršen prirodan čistač jetre i svih toksina iz organizma. Za razliku od standardne dijete sa limunom, tokom koje iz dana u dan povećavate količinu limunovog soka, ovde količina uvek ostaje ista, zbog čega će i brzi rezultati izostati. Ovaj princip se više koristi za čišćenje organizma, jačanje imuniteta kao i za smanjenje apetita. Pre svega, trebalo bi da izbacite beli hleb i testenine i da imate pet manjih obroka u toku dana.

Takođe, pokušajte da u toku ove dijete ne konzumirate gazirana pića i alkohol. Limun dijetu je jednostavno sprovesti. Ona se sastoji u tome da svakoga dana pijete limunov sok pomešan sa vodom. Najbolje je da ga pijete sat vremena pre obroka. Na početku dijete iscedite samo jedan limun, a zatim svakoga dana dodajte po još jedan, do maksimalno 6. Na polovini dijete, odnosno 7. Neka broj limunova uvek bude srazmeran broju čaša vode. U nastavku je pokazano kako to treba da izgleda. Limun je veoma koristan za zdravlje, a osim toga može da doprinese mršavljenju.

Limunska kiselina sagoreva masti, ubrzava metabolizam i poboljšava varenje. Takođe, ukoliko konzumirate limun, vaš apetit će se smanjiti. Samo jedan limun dnevno je dovoljan da spreči nagomilavanje masnih naslaga na stomaku i kukovima. Limun sadrži antioksidanse koji ubrzavaju metabolizam, pa zato deluje kao diuretik i pomaže u izbacivanju viška tečnosti iz organizma.