Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Koliko kalorija unositi za mrsavljenje

Koliko kalorija unositi za mrsavljenje

 • Da li visina utiče na potrošnju kalorija i mršavljenje trčanjem?
 • Ukoliko želite izgubiti na težini, uzimajte manje kalorija. Za gubitak 0,5 kg masnog tkiva potrebno potrošiti oko 3. Teoretski, to znači da će uzimanje kalorija dnevno manje, od količine koju ste dobili izračunom, učiniti da izgubite 0,5 kg u periodu od tjedan dana. Postoje generalne preporuke za minimalne količine kalorija koje moramo uzeti, a postavljene su na kalorija za žene, odnosno kalorija za muškarce.

  Uzimanje manjih količina moglo bi napraviti više štete nego koristi. Koliko ćete točno kilograma izgubiti dnevnim smanjenjem unosa za kalorija ovisi i o tjelesnoj kompoziciji, razini hormona te drugim faktorima pa individualni rezultati mogu varirati.

  Upravo zbog hormona i njihovih receptora naglim gubitkom kilograma možete izazvati rezistenciju na hormon leptin i iskusiti Yo-Yo efekt zbog kojeg ćete kasnije teško održavati željenu težinu. Nemojte odustati ukoliko vam ide sporije. Zdrava i raznovrsna prehrana uz vježbanje može polučiti najbolje rezultate. U vrijeme restriktivnih dijeta sa smanjenim unosom kalorija svakako uzmimajte nadopunu prehrani u obliku vitamina i minerala kako biste bili sigurni da u organizam unosite potrebne količine neophodnih nutrijenata. Svakako preporučujemo i uzimanje omega-3 masnih kiselina.

  Dodatno, dodaci prehrani pri tome mogu dodatno ubrzati metabolizam, utjecati na apsorpciju ugljikohidrata ili deponiranje masti u stanice. Nužni kolačići su apsolutno neophodni za pravilno funkcioniranje web stranica.

  Ova kategorija uključuje samo kolačiće koji osiguravaju osnovne funkcionalnosti i sigurnosne značajke web stranice. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve osobne podatke. Važno Ukoliko želite izgubiti na težini, uzimajte manje kalorija. Višak kalorija najbolje je potrošiti koristeći mišiće Pokrenite se! Baviti se sportom barem jednom tjedno je bolje nego niti jednom!

  Stoga, ako je vaša dnevna potreba kcal, vi ćete narednih tjedan do dva, unositi svaki dan između kcal. To znači kako vam je procijenjeni nivo dnevnih energetskih potreba previsok ili ste slučajno konzumirali više od procijenjenog nivoa kuhinjska vaga i mjerenje hrane je izuzetno važno. Ono što vam je sad potrebno je mala korekcija u vašoj prehrani — smanjiti kalorijski unos. Procjena kalorijskog deficita je točna i mršavite idealnom brzinom. Pola kilograma do kilogram manje, na tjednom nivou, je odlično. Nastavite unositi taj broj kalorija svaki dan sljedećih tjedan do dva, odnosno do kad se mršavljenje ne zaustavi.

  Ako gubite kilogram i pol ili više tjedno, više od dva tjedna za redom onda možda mršavite prebrzo, i procjena dnevnih energetskih potreba je preniska. Ovakvi rezultati mogu biti normalni jedino za natprosječno pretile osobe, posebno na početku. Ako spadate u ovu kategoriju i mršavite ovakvom brzinom onda ovaj dio ignorirajte. Ako ne spadate u kategoriju natprosječno pretilih, a ipak mršavite ovom brzinom više od nekoliko tjedana za redom ono što treba uraditi je dodati kalorija dnevnom unosu i ponovno pratiti što se događa s vašom tjelesnom težinom. Male, postepene promjene kod unosa kalorija su najsigurniji način koji uvijek treba biti korišten i to sve s jednim ciljem, kako bi mršavljenje bilo sigurno, zdravo i produktivno, kako ne bi gubili mišićnu masu već samo masno tkivo.

  Točno znate što bi trebali, a što ne bi trebali jesti.

  Da li visina utiče na potrošnju kalorija i mršavljenje trčanjem?

  Jel čokolada za vas velik problem? Ako jest, onda ju nemojte imati u blizini. Najbolji način izbjegavanja takve hrane jest da ju uopće ni ne kupujete. Daleko od očiju, daleko od srca. Broj obroka nema nikakvog utjecaja na brži metabolizam i time na brže mršavljenje. Veći broj obroka se preporučuje iz razloga kontrole, ako znate kako ćete za dva-tri sata opet jesti, manje su vjerojatnosti kako ćete posegnuti za nečime izvan vašeg potrebnog unosa, također su manje šanse kako ćete se prejesti.

  Dijeta kalorija  je u stvari preporučeni dnevni minimum za sigurno i zdravo mršavljenje. Smatra se da za većinu ljudi, kalorija predstavlja dozvoljenu redukciju kalorijskog unosa koji istovremeno — mudrim kombinovanjem namirnica — doprinosi da se unesu i svi nutritivi neophodni za pravilno funkcionisanje organizma. I zato nije nikakvo čudo da su mnogi dijetni planovi razvijeni od strane nutricionista upravo bazirani na unosu kalorija dnevno. Koliko kalorija unositi za mrsavljenje plan je fokusiran na koncept kontrole brojanja koliko kalorija unositi za mrsavljenje. Ili jednostavnije: Ako unosite manji broj kalorija nego što vam je potrebno — gubićete težinu.

  Vaš cilj treba biti točan unos potrebnih kalorija, ni više ni manje, a na koliko obroka ćete ih rasporediti ovisi samo o vama.