Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Kokosovo ulje recepti za mrsavljenje

Kokosovo ulje recepti za mrsavljenje

 • Kako da koristiš kokosovo ulje za mršavljenje?
 • Upravo zbog bržeg sagorijevanja masnih naslaga, kokosovo ulje pomaže vam sagorjeti one najtvrdokornije — na trbuhu. Po ovome pitanju je čak provedeno istraživanje na 40 žena u dvije skupine koje su svakodnevno dobivale dodatak prehrani u obliku kokosovog ulja i ulja soje. Obje skupine su pratile plan prehrane i hodale ak min.

  Na kraju istraživanja, pokazalo se da su žene koje su koristile kokosovo ulje smršavjele i u području trbuha, dok je druga skupina čak dobila nekoliko centimetara u području trbuha i struka. Nagli skokovi i padovi razine šećera u krvi mogu uzrokovati mnogo problema osobama koje se bore s dijabetesom, ali i neuravnoteženim hormonima.

  Skok razine šećera glukoze u krvi manifestira se naglim porastom energije, zbog čega su energetske pločice krcate šećerom, ali zato uzrokuje i brz pad energije pa se osjećamo onako umorno poslijepodne. Upravo ovi skokovi i padovi uzrokuju debljanje i prejedanje, a samim time i neuravnotežene hormone. Kokosovo ulje pomaže zatvoriti ovaj začarani krug u kojem otežavamo samima sebi.

  Kako da koristiš kokosovo ulje za mršavljenje?

  S jedne strane zato što se prvo ono troši kao energija, a s druge zato što će nas dulje držati sitima te ćemo polako postajati gladni i znati kada trebamo nešto pojesti. Masne kiseline u kokosovom ulju produljuju osjećaj sitosti što će automatski dovesti do smanjenja količine hrane koju unosimo u organizam. Istraživanja pokazuju da osobe koje konzumiraju više zasićenih masnih kiselina za doručak, imaju potrebu jesti puno manje tijekom ručka i bolje održavaju fluktuacije šećera u krvi tijekom dana. Žličicu ulja možete staviti i direktno u usta pa će se ulje otopiti u nekoliko sekundi.

  Meni je najukusnije staviti ga u kavu jer daje puniji okus mojoj bijeloj kavi i odlično me zasiti uz doručak. Isto tako, kokosovo ulje možete konzumirati ak minuta prije obroka kako biste smanjili apetit i potaknuli želudac da se brže osjeća sitim. Ovaj trik odličan je za vrijeme prije večere kako bismo pojeli manje hrane, što je i preporučljivo za kraj dana. Kokosovo ulje možete konzumirati prije svakog obroka, a preporučuje se najviše žlice dnevno  za najbolju iskoristivost. Osobno uzimam žličice jer mi više nije potrebno nego volim održavati postojeću kilažu.

  Preporučila bih vam i zamjenu svih ulja u kuhanju upravo s kokosovim, već mjesecima ga koristim za kuhanje svih vrsta jela i jako sam zadovoljna.

  Također, svoje ulje ne morate skupo platiti, samo obratite pozornost da je ulje organskog porijekla i nerafinirano kako biste iskoristili sve blagodati ovog divno svestranog ulja.

  Spremi moje ime, e-poštu i web-stranicu u ovom internet pregledniku za sljedeći put kada budem komentirao. Nedavno objavljeno. Najbolji prirodni dezodoransi koji zapravo djeluju — Immortella dezodorans ožu 07, Tonici za lice — zašto nam trebaju, kako koristiti i što su toneri za lice?

  Najbolje sheet maske za lice za svaki budžet pro 28, Pratite me. Zdrava prehrana. Nema komentara. Share . Iako se kokosovo ulje može čuvati do 2 godine, preprouka je da ga kupujete u malim količinama jednom mesečno. Postoji više različitih upotreba kokosovog ulja u cilju gubljenja viška kilograma, a mi smo izdvojili one najefikasnije. Iskustva su pokazala da iako je delotvorna upotreba ovog proizvoda može imati niz nedostataka po organizam.

  Mnogi se zanose prilikom konzumacije kokosovog ulja i jedu ga u nešto većim količinama što je potpuno pogrešno. Nemojte zaboraviti da je kokosovo ulje većim delom mast i kao takvo je kalorično. Zadržite Vaš unos kokosovog ulja na jednoj kašici dnevno. Sama primena kokosovog ulja ne donosi nuspojave, ako se ono pravilo koristi. U slučaju da se koristi više od preporučeno količine mogući su problemi sa holesterolom u krvi, dijareja i debljanje.

  Što se tiče rezultata oni su zavisili od osobe do osobe. Generalno posmatrajući kokosovo ulje zaista deluje na mršavljenje, ali nemojte misliti da ćete uvođenjem ove namirnice u ishranu postići čudo. Sa druge strane oni koji imaju veći broj kilograma za skinuti, pored uvođenja kokosovog ulja u ishranu, trebali bi da uvedu i određene fizičke aktivnosti, kao i da koriguju ishranu.