Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Koje vezbe treba raditi za mrsavljenje

Koje vezbe treba raditi za mrsavljenje

 • Vežbe za mršavljenje
 • Ovaj program, koji traje svega 15 minuta, u potpunosti angažuje čeo gornji deo tela, a pritom se uopšte ne rade standardni trbušnjaci. Sa Jutjub kanala "FitnessBlender", koji je među najpopularnijim kanalima za vežbanje, dolazi nam program koji za 15 minuta sagoreva do kalorije, i obećava jačanje trbušnih mišića.

  Prednosti ovog programa su v8išestruke, a za početak je olakšica u tome što vam nije potrebna nikakva oprema.

  Vežbe za mršavljenje

  Dakle, ni tegovi i prostirke za trbušnjake. Spremite patike, šorc i majicu i spremni ste. Trčanje na traci je važan deo treninga u teretani i on treba da traje i do pola sata. Koliko umereno ćete trčati zavisi od vaše kondicije, ali je trčanje u teretani vid zagrevanja, što znači da vas čekaju vežbe koje će ubrzati metabolizam i koje će vam pomoći da smršate. Iako je idealno da imate trenera koji će vam biti podrška i učitelj i koji će vam kompletno osmisliti svaki trening i način ishrane, nekad se desi da nismo u mogućnosti da ga imamo, pa žene u teretani ne znaju šta da rade sa tim silnim spravama.

  Ovo su ujedno i vežbe za mršavljenje, ali i vežbe snage. Elastičnu orugu vučete, dok ona stvara otpor. Aktiviraćete mišiće ramenog dela i predela vrata. Ova vežba ume da bude dosta zahtevna, zato je važno da se pre samog početka treninga dobro zagrejete i da istegnete, kako upale mišića ne bi bile preterano bolne. U teretani uglavnom muškarci dižu tegove.

  Iako je gubljenje kilograma odličan efekat vežbanja i zdravijeg načina života, same vežbe utiču na bolji rad mozga, raspoloženje, spavanje i generalno zdravlje. Međutim, ako se samo fokusirate na mršavljenje, da li postoje neke vežbe koje treba da izbegavate? Na ovo pitanje su nam odgovorili mnogi poznati, profesionalni treneri, a mi ćemo njihov odgovor podeliti sa vama - iako treba isprobati svaki tip vežbe, ova četiri tipa vežbanja neće dati odgovarajuće rezulatate koji su vam potrebni.

  To je teška predrasuda, jer ne morate da dižete veliku težinu. Dižite koliko vi možete, pa ćete vremenom povećavati kilograme tegova, kako povećavate svoju snagu.

  Stojite uspravno i dižite tegove iznad glave. Neka u vazduhu budu oko pola minuta. Možete dizati dva odjednom ili prvo jedan pa drugi. Takođe, sa tegovima možete da radite i čučnjeve. Penjati se na steper izgleda tako jednostavno i lako. I jeste tako. Celo telo se aktivira ovom vežbom. Kombinujte vežbe tako što ćete povećavati visinu stepera ili ćete bučicama stvoriti teret koji nosite. Ogledala su svuda, ispravite, nasmejte se i mršavite! Neke žene ipak ne vole teretanu. Teretana ima svojih prednosti, posebno kada su u pitanju sprave i stručna pomoć koja nam se nudi. Vežbanje za mršavljenje kod kuće može biti vrlo efektivno, ako ste uporne i dosledne.

  Niko vas ne nadgleda i niko vas ne motiviše, osim vas samih. Vaš karakter odrediće koliko ćete brzo smršati. Lično mi se dešavalo da sam preskakala treninge za mršavljenje kada sam ih sprovodila u svojoj izvedbi. Taj period je trajao dok nisam shvatila da time baš ništa neću postići. Kada sam dala značaja sebi i svojoj organizaciji, dovela sam se u red. Otkrila sam koje to vežbe za mršavljenje možete da radite u svom domu, bez ikakvog pritiska.