Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Kada piti zeleni caj za mrsavljenje

Kada piti zeleni caj za mrsavljenje

Stoga, uz zeleni čaj mršavljenje je lako, zdravo i efikasno, a prve rezultate primetićete već za nekoliko nedelja. Siguran put ka uspešnoj regulaciji telesne težine upravo je dijeta sa zelenim čajem.

Ona se može držati na dva načina, u zavisnosti od želja korisnika. Prvi je da se jednom do dva puta mesečno tokom dana piju zeleni čaj i mleko, bez dodavanja šećera ni bilo kojih drugih zaslađivača, u količini od 5 šolja. Ovaj metod preporučljiv je onima koji su u formi i koji žele održati svoj izgled i trenutnu kilažu. Veoma je važno nabaviti  zeleni čaj u prahu, jer su u pitanju osušeni listići ove biljke koji postižu najbolje efekte. Skuvajte pola litre mleka i ostavite dok se malo ohladi. Obratite pažnju da ne počne ključanje, već ono treba samo biti toplo. Potom je potrebno dodati dve kašike zelenog čaja i  sve ostavite poklopljeno još 20 minuta.

Na svaka dva sata pijte po jednu šolju, a u međuvremenu konzumirajte negaziranu vodu. Zeleni čaj i mleko su sjajna kombinacija i veoma blagotvorno deluju na organizam. Zasitiće vas i ujedno delovati kao odličan diuretik, pa možete računati na topljenje i do 2 kilograma u samo jednom danu.

Sa druge strane, postoji i dijeta sa zelenim čajem koja traje 7 i 14 dana, tokom koje se na dnevnoj bazi pije po tri šoljice. Ovaj metod je namenjen onima koji tek žele da oslabe, a mogu biti lakši 3 do 6 kilograma! Dijeta sa zelenim čajem sprovodi se po kružnom principu, tako da je veoma laka za pamćenje i što je najvažnije — nije restriktivna. Napominjemo da za potrebe ovog režima ishrane nije potrebno kupovati čaj u prahu, već onaj u filter kesicama. Doručak Velika zelena jabuka, gr kuvanog pirinča sa kašičicom meda ili sutlijaš, šolja zelenog čaja.

Večera Sveže pripremljena zelena salata, kuvani krompir i šolja jogurta. Doručak Jedan grejpfrut, gr kuvanog pirinča sa kašičicom meda ili sutlijaš, šolja zelenog čaja. Ručak gr dinstanog ili kuvanog povrća po sopstvenoj želji, grama kuvane ili pečene ribe. Večera Voćna salata jabuka, pomorandža i kivi sa dve kašičice nemasnog jogurta, šolja zelenog čaja. Pre spavanja popijte još jednu šolju ovog napitka i pojedite još jedan komad voća po svom izboru. Večera grama kuvanog pirinča, salata od paradajza, kriška hleba od integralnog brašna.

Nakon večera popijte zeleni čaj i pojedite jednu pomorandžu. Doručak Činija integralnog muslija sa malo suvog grožđa pomešanog sa jogurtom ili mlekom, šolja zelenog čaja. Večera Salata od rendanog kupusa, gr ribe pečene u foliji i kriška hleba od integralnog brašna. Pre spavanja popijte šolju zelenog čaja i pojedite komad voća po izboru.

Nakon četvrtog dana potrebno je ponoviti plan ishrane za ponedeljak, utorak i sredu. Dijeta sa zelenim čajem je gotova nakon nedelju dana i bićete lakši za 3 do 6 kilograma.

Ukoliko želite još oslabiti, samo nastavite posle sedmog dana, krećući ispočetka od prvog dana. Zeleni čaj dijeta u tom slučaju traje dve nedelje i odlična je za one koji žele oslabiti 10 kg za taj period.