Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Jaja za dorucak mrsavljenje

Jaja za dorucak mrsavljenje

 • Dijeta sa Jajima i Jogurtom i Pomorandžama, Jelovnik i Iskustva
 • Ana Sević posle porođaja otvorila dušu, atratkivna pevačica iskreno o pomoći oko naslednica, izgledu i pandemiji FOTO  pre 3h. Anastasija Ražnatović izazvala potpunu pometnju provokativnim fotografijama, zbog ovih vrelih kadrova neće vam biti dobro! FOTO  pre 6h. VIDEO  pre 2h. VIDEO  pre 4h. Nemački gigant ukida 4. Ženske priče. Evo kako se koristi  pre 12h. Imunitet na koronu posle Sputnjika V zapanjio naučnike! Pogledaj više. MART Ovan će uživati u novoj ljubavi, Bik će doživeti neočekivan poslovni uspeh, a Ribama je bioenergija na najvišem nivou!

  Najčitanije - Alo. Delić iz umetničke riznice Pavela Surovog. Naprotiv, kada unosimo dobar holesterol, jetra proizvodi manje sopstvenog holesterola.

  Dakle, rezultati studija su dokazali da kozumiranje jaja smanjuje nivo lošeg holesterola i pretvara ga u dobar. Zato je dijeta sa jajima potpuno neškodljiv izbor, ako se držite propisanog režima i dužine trajanja. Ona ima pozitivan uticaj na organizam — osim što topi masne naslage, doprinosi snižavanju nivoa lošeg holesterola. Ipak, savet nutricionista je da se uz svaku dijetu uvedu i određeni i suplementi. Kod dijete sa jajima posebno se preporučuje dodatni unos vitamina C, magnezijuma i cinka, a to možete učiniti uzimanjem nekih od multivitaminskih napitaka bez šećera.

  Iskustva sa dijetom baziranom na jajima su uglavnom pozitivna. Dijeta sa jajima je brza, efikasna i daje dugoročne rezultate. Ukoliko nikada niste držali dijetu sa jajima prvih dana može doći do male krize uzrokovane smanjenim unosom ugljenih hidrata, prema kojima je većina nas stvorila određenu vrstu zavisnosti. Manifestuje se obično kao želja za slatkišima, a retko se mogu javiti osećaji slabosti, mučnine i glavobolje.

  Tada je dovoljno da unesete manju količinu ugljenih hidrata i simptomi prestaju, pa možete nesmetano nastaviti sa dijetom. Preporuka je i da za vreme dijete sa jajima povećate unos tečnosti, najviše vode i nezaslađenih čajeva koji će doprineti detoksikaciji i ubrzati proces mršavljenja. Postoji nekoliko varijanti dijete sa jajima, a najpoznatije su dijeta sa jajima i jogurtom, dijeta sa jajima i pomorandžom, dijeta sa jajima i viršlama i dijeta sa jajima i mesom.

  Najrestriktivnija dijeta sa jajima ide u krajnost i podrazumeva ishranu isključivo kuvanim jajima, koja doprinosi brzom i efektnom mršavljenju u kratkom roku. Plan ishrane je ovde vrlo jednostavan — za obrok se jedu samo barena jaja, a uz njih se pije mineralna voda. Trebalo bi biti veoma oprezan sa ovom varijantom dijete sa jajima jer jednolična ishrana može ugroziti zdravlje, pa se ne preporučuje ovakav režim ishrane na duže od nekoliko dana. U klasičnoj dijeti sa jajima, ona se kombinuju sa ostalim namirnicama u ograničenim količinama i jaja ne moraju da se jedu samo kuvana.

  Ukoliko želite da se oslobodite kilograma brzo i lako, ovo su osnovna pravila dijete sa jajima. Obroci su česti, na oko 3 sata, a razmak između dva obroka trebalo bi da bude najviše 5 sati, čak i ako ne osećate glad.

  Jaja se izuzetno lako kombinuju sa drugim namirnicama. Evo kako bi mogao izgledati plan ishrane u toku dijete sa jajima kako biste organizmu obezbedili sve potrebne nutritijente, a usput skinuli višak kilograma.

  Dijeta sa Jajima i Jogurtom i Pomorandžama, Jelovnik i Iskustva