Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Izracunavanje kalorija za mrsavljenje

Izracunavanje kalorija za mrsavljenje

Zdrava i raznovrsna prehrana uz vježbanje može polučiti najbolje rezultate. U vrijeme restriktivnih dijeta sa smanjenim unosom kalorija svakako uzmimajte nadopunu prehrani u obliku vitamina i minerala kako biste bili sigurni da u organizam unosite potrebne količine neophodnih nutrijenata.

Svakako preporučujemo i uzimanje omega-3 masnih kiselina. Dodatno, dodaci prehrani pri tome mogu dodatno ubrzati metabolizam, utjecati na apsorpciju ugljikohidrata ili deponiranje masti u stanice.

Nužni kolačići su apsolutno neophodni za pravilno funkcioniranje web stranica. Ova kategorija uključuje samo kolačiće koji osiguravaju osnovne funkcionalnosti i sigurnosne značajke web stranice. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve osobne podatke. Važno Ukoliko želite izgubiti na težini, uzimajte manje kalorija. Višak kalorija najbolje je potrošiti koristeći mišiće Pokrenite se!

Stupanj tjelesne aktivnosti. Velimir Altabas, dr. Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Izračunaj BMI. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu. Svijet je poludio za keto dijetom - prehranom s malo ugljikohidrata i masnoća, koja je pravi borac ženama u bitci proti…. Detoks napici izvrstan su način za čišćenje tijela od toksina odgovornih za stvari poput probavnih tegoba, nadutosti i …. Ponekad se gubitak kilograma može činiti kao nemoguća misija, no dodavanje proteinskih smoothieja u tvoj režim prehrane….

Internet je preplavljen bezbrojnim dijetama, receptima i lijekovima za gubitak težine, a vjerojatno si neke već i proba…. Prijavi se ili Prijavi se. Foto: shutterstock. Powered by. Za gubitak jednog kilograma potrebno je unijeti 3, kcal manje "Ključ mršavljenja je postići negativan energetski balans, odnosno unijeti manje kalorija nego što ih potrošiš", kaže Albert Mathney, nutricionist.

Za precizno računanje kalorija potrebno je da u obavezna polja uneseš lične podatke u koje spadaju: pol, godine starosti, visina, težina, nivo aktivnosti i cilj. Ako ne znaš koji nivo aktivnosti i cilj da odabereš, klikni na linkove za detaljna objašnjenja koji se nalaze ispod polja predviđenih za unos nivoa aktivnosti i cilja. Čim uneseš podatke u sva navedena polja, dobićeš informacije o tome koliko iznose tvoj BMR, TDEE i broj kalorija potrebnih za dolazak do tvog cilja.

Sada kada znaš tačan broj kalorija koji je svakodnevno potrebno da uneseš, naruči svoj plan ishrane. Dnevni unos kalorija je broj čija vrednost zavisi od informacija koje unosiš u formu za popunjavanje podataka. To znači da je broj kalorija koje svakodnevno treba da uneseš u direktnoj vezi sa: tvojim polom, godinama starosti, visinom, težinom, odabranim nivoom aktivnosti i ciljem.

Kalkulator kalorija podjednako precizno računa koliko iznosi preporučeni dnevni unos kalorija za žene i dnevni unos kalorija za muškarce. To znači da kalkulator unosa kalorija pripadnicima oba pola jasno ukazuje na to koji broj kalorija je potrebno da unesu kako bi postigli svoj cilj. Kalkulator kalorija uzima u obzir nekoliko parametara da bi mogao da izračuna koliko kalorija dnevno treba uneti žena, a koliko muškarac. U te parametre ubrajaju se prethodno navedeni lični podaci, koji su neophodni za računanje BMR, TDEE, i konačno, broja kalorija potrebnih za dolazak do cilja u ishrani.