Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Idealna vecera za mrsavljenje

Idealna vecera za mrsavljenje

Kod strožije verzije dijeta Velikog doručka za doručak se unosi oko kalorija, a za ručak i večeru do kalorija, premda postoje i manje ograničavajuće verzije dijete. Čak i oni koji ne osećaju glad ujutro nakon dve nedelje će se prilagoditi i buditi gladni," ističe Jakubović. Kajgana po receptu Entonija Burdena: Najukusniji doručak na svetu! Svaki dan započinje obilnim doručkom i odvajanjem barem pola sata za uživanje u njemu. Primer doručka kojeg autorka ističe sastoji se od omleta s 3 belanjka, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola mufina sa sirom, žitnih pahuljica s ml mleka, smutija od jagode i čokoladnog kolača.

Iz dana u dan jedan se doručak treba sastojati od sedam porcija proteina među kojima su dve porcije mlečnih proizvoda, dve porcije ugljikohidrata, dve porcije masnoća i jedna porcija slatkog deserta. Ručak se sastoji od tri porcije proteina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dve porcije povrća sa skrobom i jedna porcija voća.

Prekinite sa brojanjem kalorija i jedite hranu koja hrani vaše telo. Obrok bez masnoće, bez šećera i prerađene hrane. Hrana puna masnoća i šećera  neće vas dugo zadovoljiti u poređenju sa obrokom hrane bogate hranljivim stvarima kao što su povrće, cele žitarice i zdrave masnoće.

Može i kečap preko. Salatu preporučujem 1, ili 2 krastavca… A može i kupus salata 4 Ne više od g barenog idealna vecera za mrsavljenje i bilo koje meso uz to. Npr g belog mesa i g pirinca. Ako ne sadrži meso, dodajte. Hleb nije poželjan. Ako ga jedete, koristite integralni. Maksimum 1 parče.

Kada počnete da jedete više hranljivih namirnica i ubacite  više  aktivnosti ako niste fizički aktivni sada, vaše telo će samo doći do svoje prirodne zdrave težine i moći ćete da smršate bez dijete. Uvek držite iseckano povrće i voće u frižideru. Na ovaj način, kada ste gladni pre ćete se uhvatiti zdravih stvari, nego da uzmete veliku kesu čipsa, a možete da ih ubacite u torbu kada krenete na posao. Zamenite dijetalne napitke sa nezaslađenim napicima. Umesto toga, pijte ledene čajeve ili običnu vodu sa limunom. Možete probati i ove napitke za mršavljenje. Napunite pola tanjira sa povrćem kao što su brokoli, pasulj, pečurke, paprike ili  zeleno povrće i neko voće.

Napunite jednu četvrtinu tanjira sa celim zrnima poput smeđeg pirinča, ječma, kinoe ili povrća poput kukuruza, krompira ili pasulja. Popunite poslednju četvrtinu sa  belančevinama kao što su riba, piletina, tanki kolutovi mesa, tofua ili jaja. Smanjite ugljene hidrate. Rafinisani ugljeni hidrati kolači, slatkiši, kolačići, muffini, soda, voćni sokovi, sirupi, čipsevi i većina kolača iz supermarketa nikako nisu za vašu zdravu dijetu.

Čak i hrana poput voćnog jogurta i mnoge žitarice  sadrže puno šećera. Zamenite voćne jogurte sa grčkim jogurtom ili kefirom, odaberite namirnice sa visokim sadržajem vlakana, niže ugljene hidrate i dodajte male količine zdrave masnoće u obroke sa avokadom, orasima, semenke i maslinovim uljem. Smanjite tanjir za ručak i večeru. Ako vi i vaša porodica jedete u tanjirima koji su veći, slobodno ih zamenite manjim tanjirima. Podsvesno, svaka osoba pojede sve ono što je ispred nje,a to nikako nije dobro za zdravu dijetu. Korišćenje manjih tanjira, samim tim ima manje hrane ispred vas koju ćete pojesti.

Uživajte u malim porcijama, osim ako ne postoji medicinski razlog da to ne činite. Prejedanje će vam samo otežati put ka vašoj idelanoj liniji. Kad jedete povećajte zeleno povrće umesto krompira ili pirinča. Uvek to radite i uživajte u višoj ishrani sa manje ugljenih hidrata.

Praktikujte da jedete zajedno sa porodicom. Lakše je kada je timski napor, a vaša porodica će zajedno sa vama imati zdravstvene beneficije. Budite pozitivni prema sebi i utišajte svog unutrašnjeg kritičara.