Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Herbalife caj za mrsavljenje cena

Herbalife caj za mrsavljenje cena

Ovaj se čaj dobiva sušenjem listova čaja na vrućem suncu. On je poput zelenog čaja bogat flavonoidima. Može ubrzati metabolizam i potaknuti razgradnju masnog tkiva. Nesanica i drugi problemi spavanja negativno utječu na glad i grelin, hormon koji regulira apetit. Zdrav san, s druge strane, potiče proizvodnju hormona koji sagorijevaju masnoće. Ako gubite san, pomoći vam može valerijana. Ova je biljka vrlo cijenjena zbog svog blagog sedativnog učinka. Čaj od borovnice ili njezinih bobičastih rođaka, sadrži mnoge antioksidativne spojeve te može smanjiti nadutost i pomoći kod upala uzrokovanih njome.

Ono što čini rooibos čaj osobito dobrim potrebe mršavljenja je jedinstveni i moćni f lavonoid aspalatin. Također posjeduje kofein te može ubrzati stopu metabolizma, štititi od razvoja srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Osim toga, rooibos je prirodno sladak tako da u čaj ne morate dodavati šećer ni druga sladila.

Yerba Mate čaj je porijeklom iz Južne Amerike, a posjeduje jačinu kave i zdravstvene dobrobiti biljnog čaja. Mate čaj je napitak poznat po svojim termogenim učincima. To znači da povećava temperaturu vašeg tijela te tako aktivira mehanizme za sagorijevanje kalorija. Također, povećava osjetljivost na inzulin te tako potiče dodatni gubitak kilograma i sprječava razvoj dijabetesa tipa 2. Također, može smanjiti osjećaj gladi.

Nekoliko šalica čaja na dan stvarno može doprinijeti vašem mršavljenju. No nemojte očekivati čuda u šalici čaja. Pravi gubitak težine zahtijeva promjenu načina života, zdravu prehranu i fizičku aktivnost. Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu. Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo. Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Provala sam čaj od brusnice i jabuke oduševila me kvaliteta čaja miris i ukus a ču naručiti preko online. Stručno odobrava Kristina Žuna, mag. Foto: Photospin. Tekst Dana Za vas izdvajamo Detoksikacija, Prehrana. Članak uređen: Izvori: Link, R.

Grupa autora Green and black tea for the primary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Systematic Review. Butler, N. Medical News Today. Herbalife šejk za mršavljenje se može konzumirati i umesto drugih obroka tokom dana, mada najveći broj korisnika tvrdi da je ovaj šejk njihova redovna jutarnja rutina.

Šejk se sprema za manje od 30 sekundi, a jedno pakovanje ovog Herbalife proizvoda će biti dovoljno za više od 30 obroka. Herbalife dijeta ne uključuje samo Herbalife šejk za mršavljenje, već je tu i niz drugih proizvoda koji će na najkvalitetniji način regulisati vašu ishranu i poboljšati unos neophodnih sastojaka. Herbalife proizvodi su karakteristični po posebnoj formuli kreiranoj po kriterijumima zdravog života, a to uključuje i oslobađanje od viška kilograma, lako kretanje i dobar osećaj tokom celog dana.

Herbalife proizvodi uključuju i Herbalife proteinski prah, koji služi kao proteinski dodatak šejku za mršavljenje. Proteini održavaju zdravu mišićnu masu, drže vas sitim i pomažu u borbi protiv masnih naslaga. Herbalife je prepoznao njihov značaj i uvrstio ih u jedan od glavnih sastojaka svojih proizvoda, ali je pružio i mogućnost da svom šejku ili drugom proizvodu samostalno dodate određenu količinu proteina za koju smatrate da je odgovarajuća. Herbalife proteinski prah se upotrebljava tako što se jedna ili dve kašike praha doda u šejk, koji se sprema na već pomenut način.

Samo 30 sekundi je dovoljno za pripremu ovakvog obroka, za koji možete biti sigurni da je zdrav i bogat proteinima. Proteinski prah je pogodan i za dodavanje u soseve ili supe, ukoliko želite brze i zdrave rezultate mršavljenja na bazi proteina. Herbalife Multivitaminski kompleks je napravljen da omogući unos svih vitamina i minerala u organizam, koji se ne unose putem svakodnevne ishrane.

Obogaćen je raznim vitamina, prvenstveno A, B6, B12, i mineralima poput cinka. Naročito je važan za imuni sistem jer ga održava u najboljem stanju, a pozitivno utiče i na jačinu i zdravlje zuba i kostiju.

Kompletan paket vitamina savršeno upotpunjava svakodnevnu ishranu, dajući joj dodatne kvalitetne sastojke koji uništavaju kilograme i vraćaju dobar osećaj organizmu. Herbalife proizvodi uključuju i slatke poslastice!