Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Grejp i med za mrsavljenje

Grejp i med za mrsavljenje

 • Grejp
 • Uspešnost ove dijete je upravo u njenim glavnim sastojcima: pomorandži, limunu i grejpfrutu, koji utiču na poboljšano varenje i topljenje masnih naslaga. Kao kod svake vrste mršavljenja, i ovde je ključ u promeni načina ishrane i života. Kod dijete sa citrusima, te promene nisu ogromne kao što mogu da budu kod nekih drugih dijeta, ali su prisutne i primetne. Uz pravilan odabir jela i namernica i obavezno kozumiranje citrusa, važnu ulogu ima i fizička aktivnost. Što više kretanja, boravka na svežem vazduhu i umerena fizička aktivnost dovešće do još boljih rezultata. Iskustva onih koji su držali ovu dijetu su pozitivna.

  Uz manje korekcije ishrane i pridržavanje propisanog jelovnika, za dve nedelje moguće je skinuti do 10 kilograma. Naravno, u zavisnosti koja se od dve preporučene dijete sprovodi, zavise i rezultati. Dijeta za brzo mršavljenje znatno brže će dovesti do skidanja kilograma, ali je zato I mnogo rigoroznija, pa neće baš svi biti u mogućnosti da je se pridržavaju. Rezultati svake, pa i ove dijete kod svakog su individualni. Iskustva se razlikuju, pa postoje oni koji su možda skinuli manje kilograma od navedenog, uobičajenog broja. To znači da je citrus dijeta ipak delotvorna i da rezultati ne izostaju. Iako brza, citrus dijeta nije dugotrajno rešenje.

  Treba je koristiti ukoliko za cilj imate da brzo smršate. Ukoliko pak želite da postignute rezultate zadržite, potrebne su veće promene i u režimu ishrane, ali i u životnom stilu koji vodite.

  Naravno, savet je da se citrus dijeta može s vremena na vreme ponavljati, jer će itekako imati uticaj na celokupno vašeg stanje organizma. Jedna pomorandža na dan, ili sok od ceđenog grejpfruta nikako ne može da škodi.

  Ukoliko nemate problema sa težinom a ipak želite da probate dijetalni i zdravi obrok sa citrusima evo nekoliko ukusnih recepata koje možete da pripremite. Pomešati beli luk, ruzmarin, mirođiju, pomorandžinu koru, ren, sok od ilimuna i pomorandže, soju, so, ulje i sjediniti u blenderu dok se ne dobije kašasta smesa.

  Grejp

  Meso zatim staviti u vatrostalnu činiju i ubaciti u zagrejanu rernu vartostalnu činiju prekriti aluminijumskom folijom. Peći na jakoj temperaturi dok ne  dobije blago rumenu boju. Zatim smanjiti temperatutu i ostaviti piletinu još 20 minuta da se ispeče. Kada je meso gotovo servirati ga sa preostalom marinadom. Poslužiti hladno. Svo voće iscediti i pomešati, dodati đumbir, ostaviti minut-dva da se sastojci sjedine i sipati u hladan čaj bez šećera ili u vodu. Poželjno je napitak konzumirati ujutru, mada se može koristiti i tokom dana.

  Svi koji imaju problema sa holesterolom i trigliceridima znaju da se organizam pri njihovim povišenim vrednostima nalazi u alarmantnom stanju. Jedan narodni, prirodni i delotvorni recept koji može da pomogne da se vrednosti snize, je mešavina limuna i jogurta. U čašu jogurta uveče iscediti pola limuna i ostaviti na hladnom mestu- frižideru. Ujutro, na prazan stomak, svako jutro u narednih mesec dana popiti ovu mešavinu. Poželjno je da se pre početka konzumiranja ovog napitka izmere vrednosti holesterola i triglicerida, kao i na kraju ciklusa od 30 dana.

  Rezultati će biti bolji od očekivanih. Napomena: Ovaj napitak se ne preporučuje osobama koje imaju problem sa želucem.