Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Eutirox za mrsavljenje

Eutirox za mrsavljenje

 • Kako uzimati Eutirox za mršavljenje
 • Sintetički tiroksin također ima značajne prednosti u odnosu na drugi sintetski hormon štitnjače, nazvan T3 ili trijodotironin. Analozi potonjeg hormona, u stvari, imaju poluživot od 24 sata u odnosu na 8 dana eutiroksa i slično, što je iz tog razloga pacijent bolje podnosi dovoljan je samo jedan dnevni unos.

  Nadalje, T4 je zapravo pro-hormon, koji se pretvara u T3, značajno povećavajući njegovu aktivnost; davanje eutiroksa i analoga, dakle, omogućuje postizanje više fiziološkog učinka, jer je sposobno reproducirati fiziološke razine i T3 i T4.

  Terapija hipotireoze s eutiroksom ima za cilj normalizaciju razine TSH, hormona hipofize koja stimulira štitnjaču da proizvodi T3 i T4: ako žlijezda radi previše, tijelo pokušava kompenzirati smanjenjem izlučivanja TSH; naprotiv, hipotireoza se tradicionalno prati povišenim vrijednostima TSH u krvi. S obzirom na gore navedeno, uzimanje prekomjerne doze eutiroksa dovodi do pada TSH ispod fizioloških vrijednosti. Zbog potrebe prilagodbe terapije, eutiroks je dostupan u tabletama od 25, 50, 75, , , , i mcg natrijeva levotiroksina. Primjena hormona štitnjače značajno stimulira metabolizam tijela, povećavajući dnevnu potrošnju energije.

  Ne iznenađuje da su neki tipični simptomi hipertireoze predstavljeni vidljivim znojenjem, brzim gubitkom težine i smanjenom tolerancijom na visoke temperature. Uporaba eutiroksa za gubitak težine nije bez rizika; Prekomjerne doze mogu uzrokovati tahikardije, bolove u angini, tremor, grčeve u skeletnim mišićima, valove vrućine, proljev, mučninu, aritmije i nesanicu.

  Osim toga, kronična zlouporaba droga može trajno promijeniti funkciju štitnjače, pretvarajući zdravu osobu u bolesnu osobu. Nuspojave eutiroksa su teže za one koji su pod utjecajem infarkta miokarda, angine pektoris, miokarditisa ili zatajenja srca s tahikardijom. Ako se u vlastitoj nesvjesti odlučite za uzimanje eutiroksa isključivo u svrhu gubitka tjelesne težine, možete ograničiti nuspojave svakako ih ne eliminirati Liječenje ne bi smjelo trajati dulje od 30 dana i nikada ne bi smjelo biti naglo suspendirano: dnevna doza eutiroksa treba smanjiti za mcg svaka dva ili tri dana.

  Glavni zdravlje nadbubrežne žlijezde alimentacija anatomija antropometrija anti-nutrijenti autoimune bolesti. Da li je to opravdano? A šta je bolje - "Thyroxine" ili "Eutiroks"? Lijek spada u skupinu tireoida - agensa koji su punopravni sintetički analozi hormona koje proizvodi štitna žlijezda.

  Glavni fokus je na popunjavanju deficita ovih hormona u organizmu i normalizaciji rada endokrinog sistema. Aktivna supstanca - levotiroksin natrijum - je u koncentraciji od 25 μg po 1 tableti. Nakon metaboličkog procesa, on djelimično prelazi u trijodotironin i direktno utiče na metaboličke procese. Posebno se odnosi na metabolizam proteina i masti, za što ovaj element djeluje kao anabolički, kao i poticaj njihovom metabolizmu.

  Kako uzimati Eutirox za mršavljenje

  Visoke doze ovog elementa dovode do sporije sinteze TSH u hipofizi. Međutim, koncentracija hormona u L-tiroksinu je veća i iznosi 50 μg po 1 tableti. Njihova ukupna efikasnost je identična. I Eutirox i Thyroxin omogućavaju postizanje. Ovde, naravno, nije bilo negativnih tačaka: poslednja tačka o nervnom sistemu direktno ukazuje na to da tiroksin element ima sposobnost da poveća broj otkucaja srca kao da je to nalet adrenalina, što povećava opterećenje srca.

  Kako uzeti "Eutiroks" za mršavljenje? Uputstva vezana za lek, o sagorevanju masti, svakako ne govore apsolutno ništa. Stoga, da biste saznali optimalnu dozu "Eutiroksa" za mršavljenje, kao i da se upoznate sa rasporedom njegovog unosa, treba da se okrenete sportskoj medicini. Neće biti suvišno mijenjati dijetu, jer će čak i većina overclockanog metabolizma odustati pod pritiskom obilja prženih, masnih i slatkih.

  Mišljenje lekara u vezi sa drogom je pozitivno, ali to se odnosi na njegov glavni fokus: tj. Na sposobnost "Eutiroksa" da obnove metabolizam, oni reaguju i bez negativnog, ali "popularna" upotreba sredstava da se smrša često odobrava samo sportska medicina.

  Takođe upozoravaju na veliki broj neželjenih efekata, kao i na potrebu da se individualna doza izračuna prema težini osobe direktno kod lekara. Olga, 25 godina : Gubitak težine na Eutiroxu je zaista moguć i, štaviše, dešava se u kratkom vremenu - izgubio sam 4 cm u struku i 7 kg neto težine za 2 nedelje, što je tražio moj trener. Tahikardija je upozorila na "propranolol", porast pritiska nije zabeležen.