Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Dova za mrsavljenje

Dova za mrsavljenje

 • Dova koja me je spasila iz očaja ~ Islam Je Spas
 • Ključno za uspešno mršavljenje nije samo ukupan zbroj kalorija, već i doba u koje se unose. Ako se pridržavate ove dijete, možete smršati tako da se kilogrami više ne vraćaju. Doručak je najvažniji obrok u danu jer osigurava potrebnu energiju za ostatak dana, pa predvodnica dijete "Velikog doručka" Daniela Jakubović se bukvalno zalaže za realizaciju izreke "Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večera kao siromah". U svojoj knjizi "Dijeta velikog doručka" Jakuboić tvrdi da će doručak od do kalorija pre 9 sati ujutro delovati kao saveznik metabolizma i drastično podstaći mršavljenje te uravnotežiti hormone i sagoreti masne naslage.

  Ako se pridržavate li se svih pravila dijete, u 30 dana možete smršati i do 10 kilograma, a istovremeno jesti sladoled, pizu i namirnice koje druge dijete ne dopuštaju," kaže Jakubović. Kod strožije verzije dijeta Velikog doručka za doručak se unosi oko kalorija, a za ručak i večeru do kalorija, premda postoje i manje ograničavajuće verzije dijete.

  Čak i oni koji ne osećaju glad ujutro nakon dve nedelje će se prilagoditi i buditi gladni," ističe Jakubović.

  Dova koja me je spasila iz očaja ~ Islam Je Spas

  Kajgana po receptu Entonija Burdena: Najukusniji doručak na svetu! Svaki dan započinje obilnim doručkom i odvajanjem barem pola sata za uživanje u njemu. Primer doručka kojeg autorka ističe sastoji se od omleta s 3 belanjka, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola mufina sa sirom, žitnih pahuljica s ml mleka, smutija od jagode i čokoladnog kolača.

  Iz dana u dan jedan se doručak treba sastojati od sedam porcija proteina među kojima su dve porcije mlečnih proizvoda, dve porcije ugljikohidrata, dve porcije masnoća i jedna porcija slatkog deserta. A to znači da će, kada ponovo počnete da jedete, vaša vaga pokazati svaku dodatnu kaloriju. Bolje je da se hranite zdravo i uravnoteženo, nego da stalno držite neke dijete. Našem telu su potrebne mnoge hranljive materije. Brza hrana i gotovi proizvodi nam to ne mogu pružiti. Izbegavajte gotove proizvode.

  Pice, hamburgeri, čokolada, belo brašno, šećer - sve su to namirnice koje postoje tek nekoliko decenija. Zbog toga naš metabolizam nije navikao na takvu vrstu ishrane. Naše telo ne zna šta da radi sa veštačkim bojama, konzervansima i pojačivačima ukusa. Industrijska hrana remeti unutrašnji balans i harmoniju našeg tela i zato ne dobijamo dovoljno hranljivih materija. Posledica toga je prekomerna težina. Jedini način da postignete i zadržite svoju idealnu težinu je prava ishrana. Kad god možete, izbegavajte gotove proizvode i svoju ishranu bazirajte na hranljivim, svežim namirnicama.

  Samo tako možete održivo i zdravo da mršavite. Nemojte ići gladni u prodavnicu Vaš stomak toliko krči da ga čak i komšije mogu čuti. Dakle, krajnje je vreme za kupovinu. Ovu grešku ne smete da ponovite ako želite zdravo mršavljenje. Razlog: Prazan stomak mnogo kupuje. Kada smo gladni, automatski kupujemo više nezdravih proizvoda. Naš savet: Ako ste previše gladni, pre kupovine pojedite neku zdravu sitnicu.

  Napravite spisak stvari i čvrsto se pridržavajte toga. Na taj način sprečavate impulsivnu kupovinu. Ojačajte mišiće. Bez sporta nema mršavljenja. Svakako nećete postići dugotrajni efekat. Samo izbegavanje kalorija vas neće učiniti vitkom, već ih morate i sagorevati. A kalorija ćete se najlakše rešiti tako što ćete trenirati mišiće i početi redovno da se krećete. Ako se budete 30 minuta dnevno kretali, mišići će se razviti, koža će se zategnuti, a mast će se istopiti. A bićete i zdraviji: Odbrambeni mehanizmi će biti bolji, kosti i zglobovi će se stabilizovati i smanjuje se rizik za bolešću.

  To se odnosi i na dijabetes, srčani udar, rak, depresiju i moždani udar. Jaki mišići tope masti.