Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Divlja pomorandza za mrsavljenje

Divlja pomorandza za mrsavljenje

On će blokirati štetno UV zračenje i sprečiti oštećenja na koži, a zaštitiće vas i od pojave melanoma. Veoma je efikasan i kad je uklanjanje bora u pitanju, a kod starijih osoba provereno uklanja i staračke pege. Lekovitim svojstvima fortunele dodaćemo i činjenicu da kombinacija vitamina A i beta karotena, kojima ovo voće obiluje, veoma povoljno utiču na zdravlje očiju i na sam vid.

Ukoliko imate problema sa čulom vida, najbolje rešenje jeste da redovno konzumirate kumkvat voće. Ono će sprečiti sve degenerativne promene, primetićete i značajan napredak i poboljšanje, a ujedno ćete smanjiti rizik od pojave katarakte. Plodovi ove biljke su puni prirodnih kiselina i šećera, a naročito eteričnih ulja. Njihova kombinacija pomaže kod iskašljavanja sekreta iz pluća, veoma lako ga razbija i eliminiše za veoma kratko vreme.

Osim toga, zaštitiće sluzokožu grla i odbraniti je od svih virusa i bakterija koji izazivaju upalne procese. Ukoliko tražite efikasan i zdrav način da izgubite višak kilograma, mini pomorandža je siguran izbor koji će vas oduševiti. Uključite ga u svoju svakodnevnu ishranu i pomozite vašem telu da se reši viška soli, vode i masnoća. Kumkvat za mršavljenje je delotvorno rešenje, ali imajte na umu da je potrebno da budete i fizički aktivni kako bi postigli najbolje rezultate. Kiselina iz ovog voća pomoćiće vam da sprečite rast i razvoj kamena u bubregu.

Pripremajte svakog dana sok od kumkvata kako biste vašem urinarnom traktu obezbedili preko potrebne minerale i vitamine. Oni će ujedno sprečiti formiranje stranih tela u vašim bubrezima, a ukoliko su već prisutni veoma efikasno će ih eliminisati iz vašeg organizma. Postoji više načina na koje možete konzumirati ovo ukusno voće. Osim što se može jesti kao sveže, veoma je zanimljiva i marmelada od kumkvata, a moguće je pronaći i liker od njega. Zbog svog karakterističnog ukusa, mini pomorandže su odličan izbor za pravljenje koktela, želea, bombona, slatkog kao i ukusnih kolača.

U južnim krajevima Kine od davnina se priprema i koristi liker od kumkvata, koji se koristi kao aperitiv ali i kao lekoviti napitak za disajne puteve. Kumkvat možete dodati u salate, bilo one od povrća ili od voća, jer se veoma lepo uklapa i daje im lep u prijatan ukus. Posebno je interesantan u sladoledima i kolačima, koji deluju osvežavajuće pa ćete ih sigurno redovno spremati za vas i vašu porodicu. Preporučujemo vam da napravite ovaj sladak domaći proizvod koji će svojim ukusom zauzeti posebno mesto u vašoj kuhinji.

Od sastojaka vam je potrebno. Voćke najpre dobro operite, a najbolje je da ih ostavite u vodi da odstoje najmanje sat vremena. Nakon toga isecite svaki plod na pola i izvadite koštice.

Veoma je važno da ih sve uklonite pošto su prilično gorke, pa mogu da pokvare ukus marmelade. Kumkvat voće isecite na sitne komade ili ga ubacite u blender kako biste dobili kašastu smesu. U jednu šerpu sipajte voće i šećer i konstantno mešajte sve dok ne primetite da je masa postala gusta.

Tad smanjite vatru i ostavite da se kuva sat vremena. Kada je marmelada od kumkvata gotova, sipajte je u staklene tegle do vrha. Dobro ih zatvorite i odložite na tamno i hladno mesto da odstoje barem dva dana. Cena kumkvata kreće se oko dinara za kilogram, tako da je u pitanju nešto skuplji proizvod. Možete ga nabaviti u supermarketima, kao i na pijacama kod prodavaca voća.

Ukoliko želite samo da ga uzgajate, možete uvek nabaviti kumkvat sadnice koje će vas svake godine obradovati sa puno zdravih i ukusnih plodova.