Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Cucnjevi za mrsavljenje nogu

Cucnjevi za mrsavljenje nogu

Početnicima se preporuča da u početku hodaju oko pet do deset minuta i s vremenom produljuju vrijeme za pet minuta kako bi se tijelo postepeno prilagodilo novoj aktivnosti.

Trčanje je vježba za cijelo tijelo u kojoj sudjeluju svi mišići te se uvijek preporuča ako želite smršaviti jer daje učinkovite i brze rezultate. U sat vremena trčanja možete sagorjeti oko kalorija. Osim toga, trčanje ubrzava rad metabolizma, povećava izdržljivost i razvija snagu svih mišića. Kod trčanja se ne preporuča povećanje brzine i duljine trčanja u isto vrijeme, već prvo trebate povećavati duljinu i kada se vaše tijelo privikne na novu aktivnost možete povećavati brzinu trčanja. Vožnja biciklom je jedna od najučinkovitijih kardiovaskularnih aktivnosti koja daje najbrže rezultate. Ujedno je i vrlo zabavna te izrazito zdrava jer provodite vrijeme na čistom i svježem zraku daleko od gradske buke.

Vožnjom bicikla sagorijevate oko kalorija u sat vremena. Zato ako imate priliku i uvjete za vožnju biciklom, iskoristite ih kako biste smršavjeli ili ostali u dobroj formi. Iako se često podcjenjuje te opisuje kao obična i jednostavna vježba, preskakanje vijače je odlična kardiovježba koja potiče mršavljenje, jača pluća i srce te razvija koordinaciju.

Kroz ovu vježbu rade mišićne skupine na nogama listovi, kvadricepsi, gluteus te mišići ruku biceps, triceps, mišići podlaktice. Preskakanje užeta preporuča se svima, stoga ako se aktivno bavite sportom, vijaču možete koristiti za zagrijavanje, dok se početnicima preporuča za podizanje potrošnje energije tijekom treninga. Sklekovi često predstavljaju noćnu moru za početnike jer zahtijevaju punu snagu u izvedbi, ali i to je cilj ove vježbe koja omogućuje jačanje cijelog trupa. A najveći naglasak je na ramenima, prsima, mišićima ruku i nogu. Sklekovi potiču i mršavljenje te ubrzavaju metabolizam, što dovodi do povećane potrošnje energije.

Težina mora biti na petama, a potkoljenica je skoro okomita na pod. Leđa je potrebno držati u neutralnom položaju, a pogled je uprt prema naprijed. Prilikom spuštanja stražnjice moramo voditi računa da su nam koljena u širini stopala ili šire. Nije dobro približiti koljena. Potrebno se spustiti što niže. Kad se vraćamo u početni položaj pete guramo u pod i stišćemo mišiće stražnjice. Prilikom spuštanja udahnemo, a prilikom dizanja izdahnemo.

Koje su prednosti redovitog izvođenja čučnja? Mršavljenje — kao što sam već prije spomenula, čučanj koristi više mišićnih grupa i više zglobova pa je prema tome potrebna veća količina energije koja će se iskoristiti za izvođenje čučnja, što znači više potrošenih kalorija. Rast mišića — čučanj, osim što primarno utječe na rast mišića nogu i stražnjice, čučanj pospješuje razvoj ostalih mišića. To je intenzivna vježba koja utječe na otpuštanje hormona koji su važni za rast mišićnog tkiva.

Jednostavno rečeno, čučanj jača donji i gornji dio tijela. Celulit — ako čučanj uvrstite u svoj program treninga, ubrzo ćete primijetiti pozitivne promjene u smislu nestanka celulita. Kontrakcija mišića prilikom izvođenja čučnja ubrzava cirkulaciju krvi kroz cijelo tijelo. Dobra cirkulacija jednako je  više kisika i hranjivih tvari koji dolaze do vitalnih organa pa tako i kože. Praktičnost — čučanj možete raditi bilo gdje i bilo kada. Za sva pitanja u vezi treninga, kao i za vaše potrebe i želje, zavirite na stranicu www. Sunčana Seletković Autorica priručnika "15 minuta dnevno do vitkog tijela" Sunčana Seletković svoje iskustvo i znanje prenosi ženama kroz program Budifitmama i usmjerava ih na put prema zdravom i aktivnom životu.

Kolumne Ponedjeljkom ujutro — svatko ima jedinstven talent Posted on Autor: Mela Pročitaj. Kolumne Ponedjeljkom ujutro — vrijeme i novac Posted on 8. Pretraži Naturalu Pretraži.