Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Cimet u prahu za mrsavljenje

Cimet u prahu za mrsavljenje

 • Cimet dijeta za mršavljenje
 • Gojaznost je povezana sa brojnim veoma ozbiljnim zdravstvenim problemima, uključujući srčane bolesti, dijabetes i neke vrste raka. Brojne studije su potvrdile da čaj od cimeta može da smanji nakupljanje sala i potpomogne mršavljenje. Kao i med i cimet ima pozitivan uticaj na zdravlje. Brojne naučne studije su pokazale da ovaj začin ima antimikrobna i antiparazitska svojstva.

  On sadrži razne antioksidante koji poboljšavaju celokupno zdravlje organizma, što takođe treba uzeti u obzir kada birate neko sredstvo za mršavljenje. Ovaj sve popularniji začin takođe može da snizi šećer u krvi i holesterol. Čaj od cimeta utiče na mršavljenje jer ubrzava metabolizam i poboljšava funkciju insulina što je veoma važno i topljenje  postojećeg sala i za sprečavanje nakupljanja novog. Iznenađujuće, ali čaj od cimeta i meda može uticati na smanjenje apetita jer daje osećaj sitosti što je važno za sprečavanje prejedanja. Veruje se da cimet ima ovako pozitivan uticaj na zdravlje i mršavljenje zahvaljujući cinamaldehidima, aktivnim komponentama ovog začina koji su takođe odgovorni za njegov specifičan ukus.

  Packed with essential vitamins and minerals, honey can activate hormones that suppress the appetite, which is vital for losing weight. Pošto je pun esencijalnih vitamina i minerala, med može da aktivira hormone koji smanjuju apetit, što je od krucijalne važnosti za mršavljenje.

  Antioksidansi u medu utiču na zdravlje na mnogo načina. Iako je sladak med utiče na ubrzanje metabolizma i proces sagorevanja sala. Neke naučne studije su dokazale da zamena šećera u ishrani medom može da smanji nivo triglicerida, holesterola i sala. Dodajte pola kašičice cimeta u prahu u ključalu vodu i sklonite da se ohladi.

  Kad se prohladi dodajte kašičicu meda i promešajte. Vaš čaj za mršavljenje od cimeta i meda je sada spreman za konzumiranje! Ujutru: Da bi ubrzali varenje i metabolizam, pijte ovaj magični napitak odmah kad ustanete ili najmanje pola sata pre doručka. On će vam dati neophodnu energiju za početak dana. Između obroka: Cimet i med između obroka će sprečiti napade gladi i unos nepotrebnih kalorija iz grickalica.

  Pre vežbanja: Za mršavljenje je neophodno bar malo fizičke aktivnosti. Da posle vežbanje ne bi bili iscrpljeni i veoma gladni popijte šolju čaja od cimeta pre svakog vežbanja. Pre spavanja : Posle skromne večere popijet ovaj magični napitak kako bi sprečili kasno ili noćno grickanje. Naravno da ne.

  Ali ako svakodnevno koristite med i cimet kao pomoćno sredstvo za dijetu, da koristite cejlonski cimet koji u sebi ima manji procenat ovog sastojka.

  Rezultati se mogu videti nakon dužeg perioda korišćenja, naročito ako se kombinuju sa kontrolisanom ishranom i vežbama za mršavljenje. Na taj način med i cimet dijeta  povećava energiju, fizičku snagu i mentalnu bistrinu na viši nivo.

  Cimet i med odlična su kombinacija i protiv celulita. Zajedno pomažu da izbacite akumulirane toksine pod kožom, pa se i vidljvost celulita smanjuje. Premda ima onih recepata koji preporučuju masažu medom i cimetom protiv celulita, mi ćemo vam u svrhe spoljašnjeg tretmana ipak preporučiti dobru anticelulit kremu. Z ato što u jednom ovakvom proizvodu ima više koncentrisanih aktivnih sastojaka koji deluju protiv celulita, a koji su izolovani iz prirodnih izvora. Koliko krema može biti dobra stvar, psovedočila nam je i Jeca.

  Cimet dijeta za mršavljenje

  ONa je sa nama podelila svoje iskustvo sa celulitom koji je bio baš izražen. Rešila ga se i više nema problem sa celulitom  i prezadvoljna je zbog toga. Kako je uspela i da li i vi možete tako? Naravno da možete, a da saznate kako najbolje je da sami pročitate njenu priču. Vodu zagrejete na 40 stepeni dakle ne da proključa, nego da bude mlaka i u nju dodate cimet i med za mršavljenje.

  Pijete dva puta dnevno. Svakodnevno možete dodati cimet u vašu ishranu, uz salatu, jogurt ili sa voćem. Primetićete ne samo manje celulita, već će i kilogrami nestati, a vi ćete osećati više energije, bićete sveži i atraktivni.

  Ukoliko ste ljubitelj ove kombinacije,  onda će ovaj napitak biti slatkiš u bilo kojoj izabranoj dijeti. Uživaćete u svakom gutljaju, a uz to ćete svoj organizam očistiti od toksina. Za ovo vam treba cimet med i voda za mrsavljenje. Vodu ml staviti na kuvanje do tačke ključanja. Voda nikako ne treba da provri, jer će se sva svojstva cimeta izgubiti. U šolju staviti kašičicu cimeta i preliti sa proključalom vodom.

  Dobro promešati. Ostaviti 15 minuta da se prohladi. Dodati 2 kašičice meda i promešati. Uvek staviti med u prohlađenu tečnost, jer topla voda može uništiti enzime meda. Dobićete napitak koji podseća na čaj, a miriše na kolače sa cimetom. Prema nekim istraživanjima, smesa cimeta u prahu i meda može sprečiti telo da nakupi masnoću. Med je izvrsna hrana za gubitak težine i celulita. Budući da ima nerafinisani šećer, minerali, vitamini i hranljivi sastojci ostaju netaknuti.

  Med može da ubrza metabolizam, što dovodi do uspešnog gubitka težine, i eliminacije celulita. Takođe ima niži glikemijski indeks GI od šećera, pa ne uzrokuje šećer. Postupno se apsorbuje u telo. Cimet i med čiste parazite, bakterije i gljivice u probavnom traktu, sprečavajući probleme vezane za želudac. Na početku ćete primetiti da se creva češće prazne i osećate da imate više energije. I da, važna napomena:  imaćete bolji seksualni život. Najbolje je konzumirati čaj od cimeta i meda pre doručka i pre spavanja.

  Pola šolje popite ujutru na prazan stomak, a drugu polovinu uveče, pola sata pre spavanja. Cimet je začin koji zbog karakterističnog mirisa i ukusa ima moć da smanjuje potrebu za dodatnim šećerom u hrani.