Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Chia semenke recept za mrsavljenje

Chia semenke recept za mrsavljenje

Dodatna korist kod chia sjemenki je ta da imaju visoku prehrambenu vrijednost koja daje više energije, pomaže vam da jasnije razmišljate, umanjuje bolove te pomaže kod mnogih drugih segmenata kao što je jačanje kose i noktiju. One se mogu uzimati zasebno, ali i miješati s drugom hranom pa tako danas možemo pronaći mnogo recepata s chia sjemenkama, kao što je primjerice juha od povrća sa sjemenkama. Međutim, ako pijete lijekove za razrjeđivanje krvi  ili ako imate nizak krvni tlak, trebali biste potražiti savjet liječnika prije uzimanja chia sjemenki kao pomoć u mršavljenju.

Chia sjemenke kao pomoć mršavljenju djeluju tako da prirodno potiskuju apetit i povećavaju energiju te vam omogućuju da izgubite težinu lako i bez gladi. Potiskuju apetit na dva načina . Kao što je već poznato, gubimo težinu kada je naša potrošnja energije veća od unosa kalorija.

Chia sjemenke djeluju na oba segmenta jer će vam pomoći u tome da jedete manje, potencijalno će vam potaknuti  metabolizam i pomoći u sagorijevanju masti, a povećati energiju kako biste mogli biti aktivni kroz dan. Nažalost, same po sebi, chia sjemenke bez uloženog fizičkog napora neće imati nikakav učinak na mršavljenje. Ne postoje studije koje su pokazale učinkovitost chia sjemenki u izgradnji mišića. Studija objavljena No, omega 3-masne kiseline kojima su chia sjemenke bogate, istraživačima ipak predstavljaju potencijalnu opciju koja može poslužiti za poboljšanje performansi tijekom izvođenja nekog fizičkog napora ili više njih u kontinuitetu.

Uz više energije, preporučljivo je i povećati tjelesnu aktivnost. Možete krenuti s laganim šetnjama, trčanjem ili vježbama kod kuće kako biste osigurali trošenje masnih naslaga. Danas su  omiljena hrana sportaša, iako konzumacija chia sjemenki datira mnogo godina unazad.

Korištene su kao izvor energije u narodima kao što su Maje i Azteci, a oni bi mogli trčati danima samo sa spremnikom vode i chia sjemenkama. Zamislite samo što chia sjemenke mogu učiniti za vas!

Kupiti ih možete u biljnim ljekarnama ili specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane. Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo. Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj. Chia sjemenke se NE smiju uzimati u neogranicenim kolicinima, tako da bi bilo super kad bi ispravili to u clanku. Definitivno previše… g ima kalorija, po tome ne bi trebali skoro ništa drugo jesti taj dan. Učitaj više komentara. Fitness prehrana, Prehrana, Sjemenke i orašasti plodovi, Skini kile!

Tekst Dana Za vas izdvajamo Detoksikacija, Prehrana. Članak uređen: J Biomed Biotechn. Vuksan, A. Jenkins, C. Brissette, L. Choleva, E. Jovanovski, A. Gibbs, R. Bazinet, F.

Au-Yeung, A. Zurbau, H. Ho, L. Duvnjak, J. Sievenpiper, R. U čia semenkama nalazi se pet puta više kalcijuma, nego u mleku, i dva puta više kalijuma, nego u bananama. Za vegetarijance je ovaj produkt, jednostavno, nezamenljiv. Svako ko želi da svoj organizam obogati kalcijumom, treba da proba ove semenke — organizam u potpunosti apsorbuje kalcijum iz ovih organskih semenki.

Više neće biti nikakvih problema sa krhkim kostima, lošim noktima i kosom. Jedite šta hoćete i smršajte: Naučno dokazana caka za skidanje sala! Čia semenke obiluju masnim kiselinama, isto kao i crvena riba. Podsetićemo se svojstava ovih kiselina: one snižavaju nivo holesterola, poboljšavaju rad srca, pomažu da se izborite sa depresijom i poremećajima raspoloženja. Masne kiseline doprinose radu našeg mozga i odlično se odražavaju na našoj koži.

Ova neprevaziđene semena sadrže ogromnu količinu antioksidanata, koji doprinose mlađem izgledu nazavisno od godina, i zaštiti od infektivnih oboljenja. Koncentracija antioksidanata u ovim, naizgled jednostavnim semenkama, veća je nego kod borovnice i aronije. Za sve koji se bave sportom, i vole specijalne dodatke ishrani koji povećavaju energetski resurs za efikasnije treninge, ove semenke su veoma korisna. One sadrže istu količinu korisnih materija, koliko i proteinski kokteli, koji se piju sa ciljem dobijanja mišićne mase ili bolje izdržljivosti. Odličan produkt za sportiste!

Jedite i mršavite: 4 namirnice koje provereno skidaju salo sa stomaka! Možete da počnete sa jednom supenom kašikom i da postepeno povećavate količinu unosa. Semenke su neutralnog ukusa, možete ih dodavati u sva jela: čorbe, kaše, supe, jogurt, posipati salate. Ove semenke imaju duži rok trajanja, što je, takođe, bitno. Probajte da dodate u ishranu ova dragocena semena, i ubrzo ćete da primetite kako će se vaše zdravlje poboljšati. Jednostavna indijska dijeta: Prvi vidljivi rezultati već za 7 dana!

Dar Za mršavljenje i večnu mladost: Kako se koriste čia semenke!