Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Centar za mrsavljenje beograd

Centar za mrsavljenje beograd

Mirjana Šumarac-Dumanović. Stacionarni deo Centra za gojaznost se nalazi na I spratu Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, KCS u ulici Dr Subotića starijeg broj Centar za gojaznost je opremljen nameštajem koji je prilagođen ekstremno gojaznim osobama, vage koje mere TM i telesni sastav do kg, odgovarajući aparati za merenje krvnog pritiska.

U Centru se godišnje leči novih pacijenata. U timu za lečenje gojaznosti su endokrinolog, dijetolog, dijetetičari, kardiolog, pulmolog, psihijatar i tim hirurga. Lečenje u Centru za gojaznost podrazumeva dijetoterapiju kao osnovni vid lečenja svih tipova i stadijuma gojaznosti. Medikamentno lečenje sprovodi endokrinolog u slučaju dijagnostikovanja oboljenja endokrinog sistema ili postojanja metaboličkog poremećaja koji zahteva medikamentno lečenje. Za koga je predviđeno hirurško lečenje gojaznosti? Kroz savetovanje dobićete validnu pomoć i podršku za promenu.

I Anamneza  - 17 pitanja koja su direktno vezana za Vaš način zivota i trenutne navike u ishrani. Uz topao ambijent koji pruža lokal, profesionalni i stručni trenerski tim upotpuniće vaše zadovoljstvo sa pravim rezultatima. Vođeni trening  podrazumeva rad u malim grupama uz prisustvo stručnog lica. Trener će za vas napraviti program vežbanja i konstantno ga korigovati u skladu sa vašim napretkom. Trener će nadgledati vaš rad, čime se smanjuje rizik od pogrešnih pokreta i povreda. Ovo je najefikasniji, najjednostavniji i verovatno najlakši način da se postignu ciljevi koje želimo kada je telesna težina, zdravlje  i fizički izgled u pitanju.

Individualni program  posvećen je predlogu i upoznavanju klijenata sa principima zdrave i pravilne ishrane koja bi trebalo da postane sastavni deo svakodnevnice. Plan ishrane za mrsavljenje po danima ima za cilj da unapredi i poboljša zdravlje, ubrza metabolizam i regulise telesnu masu. Ručak je u 14h, a nakon toga idete u šetnju sa rekreatorom, pa u salu za vežbanje.

To je sve od aktivnosti drugog dana, popodne imate užinu i potom večeru. Trećeg dana programa obavljaju se laboratorijske analize krvi i urina. Nakon toga sledi doručak, pa jutarnja šetnja i užina. Nakon provere laboratorijskih rezultata idete na ručak a onda ponovo u šetnju sa rekreatorom i u salu za vežbanje.

Užinom i večerom završavate treći dan Čigota programa. Narednih dana radite po već ustaljenom dnevnom rasporedu, hranite se zdravo, vežbate i učite o zdravom stilu života.

Pretposlednjeg dana boravka organizuje se zabavno veče i druženje, a onda poslednjeg dana radi se kontrolno merenje i dobijanje rezultata. Koliko je Čigota udaljena od Beograda? Od Beograda do Zlatibora ima oko km, odnosno potrebno je oko 3 — 3 i po sata vožnje kolima od Beograda do Čigote. Da li Čigota ima bazen? Da, Čigota ima poluolimpijski bazen, dubine od 1. Da li Čigota program mogu da koriste i deca? U okviru programa Čigotica, više od 4. Koliko košta Čigota program?