Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Caj od persuna i limuna za mrsavljenje

Caj od persuna i limuna za mrsavljenje

Zadnju šalicu popijte najmanje 5 sati prije spavanja. Nakon 3 tjedna svakodnevne konzumacije poželjno je napraviti pauzu od 20 — ak dana kako bi se tijelo oporavilo od diuretskog učinka.

U prošlim stoljećima koristio se i čaj od korijena peršina, no danas je zastupljen samo čaj od listova peršina. Ukoliko želite koristiti cijelu biljku, poželjno je kod provjerenih travara ili u biljnim ljekarnama osigurati mješavinu čaja od korijena peršina te njegovih listova, a nekada čak i sjemenki. Prije korištenja čaja od peršina u zdravstvene svrhe, potrebno se savjetovati s liječnikom.

Čaj od peršina nikako nije preporučljivo konzumirati u trudnoći, stoga je potrebno da ga trudnice i dojilje izbjegavaju. Trudnice mogu konzumirati peršin u uobičajenim količinama koje se stavljaju za začinjavanje hrane. Ako ranije niste koristili čaj od peršina, može se pojaviti glavobolja. Glavoboljavećinom prođe nakon nekog vremena konzumacije peršina. U nekim literaturama se navodi kako se od pretjerane konzumacije čaja od peršina mogu javiti i naznake oštećenja bubrega.

Također, zbog detoksikacijskog djelovanja, čaj od peršina za bubrege može negativno utjecati na upalu bubrega te uzrokovati stvaranje bubrežnog kamenca. Međutim, istraživanje iz Zbog neusuglašenosti dostupne literature, svakako se prije konzumacije čaja od peršina u ljekovite svrhe, posebno ako patite od bolesti bubrega, savjetujte s liječnikom.

Također, čaj od peršina je izrazito jak diuretik stoga je potrebno konzultirati liječnika ukoliko su prepisani drugi diuretici. Kako biste bili sigurni, preporučljivo je izbjegavati nekoliko diuretika u isto vrijeme i preskočiti čaj od peršina.

Čaj od peršina možete pripremati od svježeg peršina, pri čemu je poželjno kupiti netretirani peršin na placu ili u trgovinama prirodnih organskih namirnica. Suhi peršin moguće je kupiti u brojnim prodavaonicama zdrave hrane i dodataka prehrani. Cijena suhog čaja od peršina iznosi većinom oko  20 kn, no može se razlikovati s obzirom na prodavaonice. Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo. Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Stručno odobrava Kristina Žuna, mag. Čajevi, Detoksikacija. Budite prvi i komentirajte! Foto: Photospin. Tekst Dana Za vas izdvajamo Detoksikacija, Prehrana. Članak uređen: Pravo mršavljenje počinje tek kada prođe detoksikacija, a čaj od peršuna je idealan u ovom početnom periodu da da turbo ubrzanje i eliminiše toksine! Predlažemo da pogledate kako  limun dijeta  ima vrlo slično dejsto i skida kilograme za 14 dana! Čaj od peršuna za mrsavljenje recept i priprema Čaj za mršavljenje od peršuna recept je jako jednostavan. Naime, pripremate na isti način kao i bilo koji drugi čaj.

Jedina razlika je zapravo što od peršuna za čaj možete koristiti i sveže i suve listove, ali i koren kao i semenke. Evo sva 4 načina za recept za čaj za mršavljenje od peršuna. Stavite jednu šolju od ml vode na vatru i ostavite da provri. Za to vreme odvojite ¼ šolje peršuna i operite pod mlazom hladne vode. Položite oprane listiće na čist ubrus ili kuhinjsku krpu i ostavite neka se osuše. Nemojte ga drobiti jer možete osloboditi prirodna ulja koja će čaj učiniti jačim.