Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Caj od metvice za mrsavljenje

Caj od metvice za mrsavljenje

 • Čaj za mršavljenje
 • Čaj za mršavljenje

  Da li ste znali da si možete i sami pomoći prirodnim putem — uz pomoć biljaka? Ovdje ćemo vam spomenuti nekoliko biljnih čajeva koji stimuliraju metabolizam i povećavaju potrošnju energije te tako potiču mršavljenje. Čaj od mente metvice i limuna. Priprema: Za jednu šalicu čaja treba vam  1 do 2 čajne žličice sušene mente prelivene s ml vrele vode. Neka odstoji 5 minuta, a zatim procijedite i dodajte 1 do 2 čajne žličice limunovog soka. Kako djeluje: Menta pomaže pri razgradnji masnoća i smanjuje apetit.

  Korisna je i pri smirivanju organizma, odnosno oslobađanju od stresa. Menta je bogata kalcijem, magnezijem, kalijem i fosforom te je dobar izvor energije. Mnoštvo znanstvenih studija dokazalo je da adekvatan unos kalcija može rezultirati smanjenjem opsega struka, indeksa tjelesne mase i općenito masnog tkiva. Povećani unos kalcija posljedično će utjecati na postizanje i održavanje adekvatne tjelesne mase. Kalcij može smanjiti tjelesnu masu vežući masti iz probavnog sustava te povećavajući njihovu razgradnju i uklanjanje iz tijela. Magnezij je važan za metabolizam. Sudjeluje u više od enzimatskih sistema, u stvaranju  energije, u procesima koagulacije i transportu glukoze u stanicu.

  Kalij koji se nalazi u metvici je važan za ravnotežu intersticijske tekućine u ljudskom tijelu i igra važnu ulogu u regulaciji otkucaja srca. Magnezij je važan za metabolizam. Sudjeluje u više od enzimatskih sistema, u stvaranju  energije, u procesima koagulacije i transportu glukoze u stanicu.

  Ostale vitalne hranjive tvari pronađene u menti su  cink, bakar, mangan, vitamin C, niacin i folna kiselina. Također sadrži omega-3 masnih kiselina i vitamina A. Vitamin C iz limuna pomaže pri oslobađanju masnoća iz tkiva i njihovom sagorijevanju. Zeleni čaj sa đumbirom Priprema: Za jednu šalicu čaja narežite na ploške 2 cm đumbira. Zajedno sa čajnom žlicom zelenog čaja prelijte sa ml vruće vode. Ostavite Ostavit da odstoji 5 minuta, a zatim procijedite.

  Osobito je djelotvoran nakon obroka, prije spavanja — naročito ako ste imali kasnu večeru ili imate čestu žgaravicu. Pokazano je da čaj od metvice poboljšava rad mozga dajući Vam mentalnu oštrinu slično kao kava, ali prirodno i bez kofeina, zatim poboljšava vašu memoriju i smanjuje stres. Pokazano je u istraživanjima da pomaže vozačima u vožnji. Anti-spazmodični učinak mentola ublažava stezanje mišića — posebice onih kod maternice.

  Pijenjem dvije ili tri šalice čaja metvice tijekom dana pomaže mnogim ženama sa ovim problemom. Iako je ovaj čaj odličan zdravstveni napitak, ima i nekoliko potencijalnih nuspojava. Naime, izbjegavajte čaj od metvice ako. Čaj od metvice se općenito smatra vrlo sigurnim, učinkovitim, prirodnim lijekom, ali kao i za svaki čaj u nekim slučajevima treba paziti. Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.