Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Caj od lovorovog lista i cimeta za mrsavljenje

Caj od lovorovog lista i cimeta za mrsavljenje

 • Čaj od lovora za mršavljenje
 • GospodjicaJ Prethodni članak Šta o vama otkriva vaš numerološki broj? Sledeći članak Usne su vam suve a želite da nosite mat karmin? Evo rešenja!

  Prijavi se na newsletter Najnovije sa Lepotice pravo u tvoj inbox! Slažem se sa uslovima korišćenja. Obzirom da cimet ima diuretska i pročišćujuća svojstva, koristi se za čišćenje krvi, kako bi se iz nje izbacli toksini i višak tečnosti. Laurel, jedinjenje koje proizvodi lovorov list, je odgovorno za njegova lekovita i aromatčna dejstva. Laurel se godinama koristi kao pomoćno sredstvo za mršavljenje i izbacivanje viška masti. Njegova digestivna svojstva podstiču izbacivanje toksina i materija koje zadržavamo u organizmu.

  Na ovaj način, sprečava se upalni proces u telu. Ova biljka ima diuretska svojstva koja podstiču izbacivanje tečnosti koje se zadržavaju u telesnim tkivima, što direktno otežava vaše pokušaje da smršate. Konzumiranje lovorovih listova smanjuje stres i anksioznost, dve emotivne komponente koje često doprinose gojenju. Štaviše, aktivni sastojci lovorovog lista spuštaju naduvan stomak, sprečavaju taloženje gasova i smanjuju probleme sa varenjem.

  Oni uz to, sprečavaju zatvor i poboljšavaju absorpciju nutrijenata tokom varenja. Sastojci: 1 litar vode, 2 štapića cimeta, 5 listova lovora. Priprema:  Zagrejte vodu u šerpi, kad proključa ubacite štapiće cimeta i listove lovora.

  Ostavite da lagano vri 20 minuta, pa sklonite sa vatre i ostavite u šerpi još 30 minuta. Izbacite lišće lovora,procedite čaj i sipajte u staklenu bocu. Primena: Prva šolja čaja pije se na prazan stomak, a ostatak po šolja nakon obroka. Trebalo bi u toku dana popiti celu bocu.

  Čaj od lovora za mršavljenje

  Ako prvi put pijete čaj od lovora i cimeta, počnite sa ispijanjem po jedne boce dva-tri puta nedeljno, da biste videli da li vam prija. Cimet čisti organizam, dobar je kao diuretik i ima antiinflamatorna svojstva, a sve je to važno za čišćenje krvi od toksina. Lovorov list je još jedna odlična stvar za ubrzavanje metabolizma i smanjivanje obima struka. Mada nije popularan koliko neki drugi začini, lovorov list vam može biti najbolji prijatelj kada je riječ o poboljšavanju varenja i gubljenju suvišnih masnoća sa stomaka.

  On sadrži jake antioksidanse i ima antiinflamatorna svojstva, što pomaže u stimulisanju probave i eliminaciji nepotrebnih materija iz organizma. Pošto djeluje kao diuretik, uspješno će eliminisati zadržanu tečnost iz organizma, faktor koji takođe dodaje kilograme. Lovor ima karminativna svojstva što znači da pomaže u eliminaciji gasova iz crijeva, sprečava loše varenje i nadimanje.

  Između ostalog, lovor ima i sedativna svojstva i podstiče rad hormona koji šalju mozgu signal da nam nije potrebno više hrane. Ovaj čaj dosta pomaže u skidanju masnoća sa stomaka, kao i u detoksikaciji, koja je veoma važna za topljenje neželjenih kilograma. Naravno, redovna konzumacija ovog čaja mora biti propraćena i zdravim načinom ishrane i fizičkim aktivnošću.