Informacije o Smrsajte-zajedno

Moj lični blog o različitim metodama mršavljenja, ovdje dijelim i svoje metode i one koje ljudi preporučuju.

Caj od anisa za mrsavljenje

Caj od anisa za mrsavljenje

 • Caj Za Mrsavljenje na Brz i zdrav Nacin
 • Seme anisa je braon boje i ima pruge po površini. Veoma je aromatično i slatkasto, a specifičan miris dolazi od aromatiljnog ulja, atenola, koji se nalazi u njima. Biljka anis se zbog slatkog ukusa najviše koristi u kolačima, kompotima, marmeladi. Služi kao dodatak pa se dodaje na kraju kuvanja. Čaj od anisa za nadutost se pokazao dobar kod problema sa varenjem. Čaj od anisa pomaže kod poremećaja spavanja.

  Preporuka je da se koristi nakon večere ili neposredno pre nego što odete u krevet. Prilikom pripreme napitka obratite pažnju da čaj ne prekuvate. U tom slučaju esencijalno ulje anisa isparava i menja se ukus. Takođe se gubi i kvalitet čaja. U prohlađeni čaj možete dodati med. Ulje anisa pomaže kod raznih kožnih oboljenja. Poznato je da se koristi za lečenje akni i u tom slučaju se nanosi lokalno.

  Iako je ovo ulje lekovito, ipak se ne treba koristiti samo jer je prejako. Potrebno je razblažiti ga losionom za lice i tako ga naneti na kožu. Seme anisa služi kao lek koji pomaže kod izbacivanja sluzi iz grla. Ova biljka je takođe efikasna u lečenju asme. Dosta često je sastav mnogih lekova koji se koriste za izbacivanje šlajma.

  Pomaže i kod drugih respiratornih problema : bronhitisa, sinusitisa, ali i kod gripa i upale pluća. Jedna od karakteristika anisa je što pomaže u održavanju vašeg oralnog zdravlja. Nerazblaženo se koristi kao sredstvo za spoljašnju upotrebu protiv vaški, dok se mast od anisa upotrebljava protiv šuge.

  Smatra se da seme anisa ima estrogensko dejstvo, pa se koristi za ublažavanje porođajnih bolova, za pospešivanje rada mlečnih žlezda, kao i za regulisanje menstrualnog ciklusa. Poznat je i po tome što povećava seksualnu želju kod oba pola. Zbog svog estrogenskog dejstva anis je u narodu poznat kao sredstvo za povećanje grudi. Anis za grudi treba koristiti u dužem vremenskom periodu. Anis za mršavljenje treba koristiti u obliku čaja koji je zasladjen medom 15 do 20 minuta pre svakog obroka. Čaj od anisa ubrzava metabolizam a ispijanje čaja od anisa sa medom pre obroka smanjuje apetit. Ulje od anisa se može uspešno koristiti protiv celulita.

  Zbog velike lekovitosti i izuzetne arome, nemački vladar Karlo Veliki naredio je svojim podanicima da ga obavezno uzgajaju u vrtovima.

  Anis Pimpinella anisum Kao začin i lekovito bilje koristi se zrelo seme anisa koje caj od anisa za mrsavljenje jak aromatičan miris na anetol, a ukus mu je sladunjav i naljut. Koristi se kao začin za kolače, hleb i pecivo, kao i za začinjavanje umaka, variva i salata. Čuveni su likeri i rakije sa anisom: francuski — pernot, grčki — ouzo i makedonska — mastika. Anis je najbolji prijatelj organa za varenje. U Indiji i drugim zemljama gde se jede jako začinjena i ljuta hrana, anis služi za grickanje posle obilnog i začinjenog obroka.

  Dostiže visinu do 70 centimetara i ima sitne, bele cvetiće skupljene u cvasti iz kojih nastaju sitne, duguljaste semenke. Anis se koristi kao začin za brojna jela u marinadama za ribu, karamelizovanom voću, pecivu, hlebu i kolačima. U nekim krajevima njime se začinjavaju sosovi, variva, salate, pekmez i kompot od šljiva. U svetu se proizvode likeri i rakije s mirisom anisa, medu kojima su najpoznatiji grčki uzo, turski raki, francuski pemo i makedonska mastika. Zvezdasti anis lllicium verum, zimzeleno drvo iz porodice magnolija, može da naraste do osam metara.

  Potiče iz istočne Kine, gde se milenijumima koristio za lečenje raznih tegoba, ali i kao neizostavan začin i dekoracija jela i napitaka. Piti po potrebi. Your email address will not be published. Svi tekstovi i informacije na sajtu www. You might also like Čaj od artičoke kao lek i za mršavljenje — priprema.

  Jagorčevina čaj od jagorčevine.

  Caj Za Mrsavljenje na Brz i zdrav Nacin

  Čajevi protiv depresije. Komorač ili slatki kopar spada među najstarije poznate lekovite biljke. Još su drevni Egipćani, Kinezi, Grci i Rimljani poznavali njegove dobrobiti, pa su ga koristili kod raznih oboljenja - od plućnih i želudačnih tegoba pa sve do ugriza otrovnih škorpija, kao i za pomoć kod g ubitka kilograma. Ova samonikla i aromatična biljka deluje karminativno protiv nadutosti i drugih probavnih tegoba, te kao spazmolitik protiv grčeva u sistemu organa za varenje.

  Kurkuma čisti lice, uklanja akne i podmlađuje: Čudesni indijski začin vratiće vašu kožu u život! Odličan je izvor gvožđa i mangana, pa se smatra izvrsnim sredstvom za zdravlje ženskog reproduktivnog sistema. Kumin je dobar saveznik na putu do vitke linije: osim što ubrzava metabolizam, sadrži i obilje fitosterola, koji smanjuje apsorpciju lošeg holesterola. Na taj način podstiče mršavljenje i gubitak masnog tkiva.

  Začin koji topi masne naslage: Zaboravite cimet, ovo ide uz svako jelo, a čini čuda za telo! Sameljite semenke tako da dobijete fini prah — za to možete upotrebiti mlin za kafu. Za čaj možete koristiti i već mlevene začine, ali ovaj način pripreme je zdraviji. U manji lonac stavite prah od semenki, pa dodajte 3 šolje vode pa sve zakuvajte.